Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ;

Τουρλίδα και Αγία Τριάδα δίχως τις βασικές παροχές (π.χ ομπρέλες-παγκάκια)

Μεσολόγγι 24 Ιουλίου 2015. Τουρλίδα και Αγία Τριάδα παραμένουν χωρίς τις βασικές παροχές όπως οι ομπρέλες, και τα αλλακτήρια.
Η Αγία Τριάδα που καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες άτομα που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένα δεν έχει καμία υποδομή εκτός από...
2 ντουζιέρες και 2 μικρά αποδυτήρια. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ομπρέλα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ κιόσκι για τους ηλικιωμένους που περιμένουν το λεωφορείο, ΟΥΤΕ ΕΝΑ παγκάκι, ΟΥΤΕ ΜΙΑ βοηθητική ράμπα για την είσοδο στο νερό των ατόμων με αναπηρία.
Κανένας σεβασμός και πλήρης αδιαφορία!
Πόσο δύσκολο είναι να προστεθούν ομπρέλες σε μία παραλία;

Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν παγκάκια;

Βασικές παροχές απουσιάζουν και καθημερινά εξοργίζουν τους εκατοντάδες λουόμενους!

Αυτή η αδιαφορία δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι ερωτευμένοι με την ιδιωτική πρωτοβουλία-νεοφιλελεύθεροι δεν θα αργήσουν να μας παρουσιάσουν τα φανταστικά business plan σύμφωνα με τα οποία οι καλοί ιδιώτες θα παρέχουν όλα αυτά που ο δήμος δεν μπορεί πατώντας στην γνωστή δικαιολογία περί χρεοκοπημένου δήμου. Γνωστή η συνταγή της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας ώστε να την μεταβιβάσεις στα χέρια ιδιωτών χωρίς οι πολίτες να αντιδράσουν αλλά να σου πουν και ευχαριστώ αφού πρώτα τους έχεις αγανακτήσει!’

Το ίδιο σκηνικό και στην Τουρλίδα.

Στην Τουρλίδα απουσιάζουν επίσης οι δημόσιες-δωρεάν παροχές. Με έμμεσο τρόπο σε αναγκάζουν να επιλέξεις την ιδιωτική ομπρέλα που κατά μέσο όρο πληρώνει 2.5 ευρώ το άτομο. Αν δεν θες να πληρώσεις, τότε είτε πρέπει να φέρεις ομπρέλα από το σπίτι σου, είτε να κάτσεις κάτω από τον ήλιο.

Είτε η τραγική κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί από αδιαφορία, ανικανότητα, είτε από κρυφά νεοφιλελεύθερα σχέδια, οι υπεύθυνοι πρέπει να δράσουν ΑΜΕΣΑ και να διορθώσουν το πρόβλημα! Ομπρέλες από φύλλα φοίνικα κοστίζουν ελάχιστα ευρώ και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ηλικιωμένα άτομα να ψήνονται στον ήλιο, να μην έχουν ένα μπουκαλάκι νερό, να μην έχουν ένα σημείο να κάτσουν και ένα κιόσκι να περιμένουν το λεωφορείο!

1 σχόλιο :

  1. Φίλε είτε είσαι ,είτε παριστάνεις τον χαζό.Αυτά τα πράγματα κοστίζουν,θέλουν κάποιον να τα φροντίζει κλπ.ποιός θα σου τα παρέχει τζάμπα; Μετά ας πούμε οτι σου τα παρέχει.Σε λίγο αυτοί οι ίδιοι που υποτίθεται οτι τα έχουν ανάγκη,είτε θα τα χαλάσουν είτε θα τα κλέψουν.Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια,όσο και αν δεν σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ