Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: «Ή διαγραφή χρέους ή αλλιώς Grexit» (βίντεο)

Σίγουρο θεωρεί το Grexit o γνωστός νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν εάν δεν υπάρξει διαγραφή χρέους, κάτι που το θεωρεί δεδομένο λόγω της αδιαλλαξίας της Γερμανίας.
Δεν μπορεί να πιστέψει ο διάσημος νομπελίστας ότι η ελληνική κυβέρνηση επί έξι μήνες δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο και ζητούσε από τους δανειστές ευνοϊκότερους όρους, προσθέτοντας ότι υπερεκτίμησε τις...δυνατότητές της.
Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο διεθνούς φήμης και βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν που το τελευταίο διάστημα ασχολείται ιδιαιτέρως με την ελληνική κρίση.
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές των μέτρων λιτότητας που οι εταίροι συνεχίζουν να επιβάλλουν στη χώρα μας και για πρώτη φορά παραδέχεται πως ενδεχομένως, υπερεκτίμησε τις «ικανότητες και την ετοιμότητα» της ελληνικής πλευράς.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι θα αντιδρούσαν με τέτοιο τρόπο χωρίς να έχουν προβεί σε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Είναι απίστευτο το ότι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να απαιτούν ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας συμφωνίας.
Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο.
Σοκαρίστηκα με αυτή τη διαπίστωση. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, όλο αυτό είναι αδιέξοδο σε κάθε περίπτωση. Και οι όροι που είχαν προταθεί αρκετά δεν ήταν ρεαλιστικοί και εκείνοι που προτάθηκαν πριν την τελική συμφωνία ήταν ακόμα χειρότεροι, το πλάνο δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί τελικά να είχα υπερεκτιμήσει τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης».

Και συνεχίζει ως εξής:

«Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η Ελλάδα ή θα λάβει το κούρεμα του χρέους που χρειάζεται και θα ανακουφιστεί, ή θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη. Θα μπορούσα να ποντάρω τα χρήματα μου στο δεύτερο ενδεχόμενο, στο grexit. Ένα grexit θα είχε τεράστιες συνέπειες για όλη την Ευρώπη και το σχέδιο ολοκλήρωσης της. Αν η Ελλάδα έβγαινε από τη νομισματική ένωση, σταδιακά θα ξεκινούσε να ανακάμπτει και αυτό θα ήταν κίνητρο και για άλλες πολιτικές ομάδες και κινήματα να δράσουν με αυτό τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ