Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Ψηφίζει» συμφωνία το Μαξίμου- Τι φοβάται ο Τσίπρας

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Πιθανότητες υπέρ της συμφωνίας δίνει πια το Μέγαρο Μαξίμου παρότι οι εταίροι έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό στην κυβέρνηση Τσίπρα. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύουν ότι το αίτημα που κατατέθηκε στον ESM για δάνειο μεγαλύτερο των 50 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση θα γίνει αποδεκτό και... μέσω αυτού θα δρομολογηθεί και η συζήτηση για το χρέος κάτι που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας. 
Σήμερα το μεσημέρι η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να καταθέσει προς την πλευρά των πιστωτών το κείμενο προτάσεων της ελληνικής πλευράς με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει έχοντας ήδη γνωστοποιήσει μέσω κυβερνητικών κύκλων ότι αυτή θα έχει ως βάση το τελευταίο κείμενο Γιούνκερ με επιπλέον μέτρα. Αυτό ωστόσο που φοβάται το Μαξίμου είναι μήπως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι τέτοιες που θα διαμορφώσουν ένα ασήκωτο πακέτο για την χώρα και τους πολίτες της σε μία προσπάθεια όπως λένε να τελειώνουν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή του Φρανσουά Ολάντ στην αποτροπή της προσπάθειας ευρωπαϊκών συντηρητικών κύκλων να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ κι εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον Γάλλο Πρόεδρο να έχει στείλει δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κλιμάκιο οικονομολόγων από το υπουργείο οικονομικών της χώρας του για να βοηθήσουν στην σύνταξη του καταλόγου με τα μέτρα. 
Στο Μαξίμου λένε ότι εφόσον οι θεσμοί εγκρίνουν το αίτημα της χώρας για υπαγωγή στον ESM θα φέρουν στην Βουλή το ταχύτατο δυνατόν τα δύο προαπαιτούμενα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα φορολογικά μέτρα προκειμένου να απελευθερωθεί άμεση η χρηματοδότηση. Η δε αρχική συμφωνία προβλέπει κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών όχι μόνο για τον Ιούλιο αλλά και για τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ