Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Τα Ρέματα έχουν γίνει ανοιχτές χωματερές και εστίες μόλυνσης - Ανύπαρκτος ο βιολογικός καθαρισμός, ενώ οι δημότες πληρώνουν αντισταθμιστικά 18,40 ευρώ, ανά έτος και ανά υδρόμετρο.

Αριστείδη Παρθένη 3              ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ
Αγρίνιο – Τ.Κ. 30 100
e-mail anipotactoagrinio@gmail.com
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, τον Δήμαρχο Αγρίνιου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
Κοιν.: Αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Μετά την επιστολή καταγγελία του κ. Γεωργίου Κανατσούλη κατοίκου Αγρινίου με ημερομηνία 25/6/15 και αρ. πρωτ. 40973 προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, η οποία κοινοποιήθηκε...
και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επικοινωνήσαμε με τον κ. Κανατσούλη και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση την οποία περιγράφει σε αυτή.
Κατά την επιτόπια επίσκεψη μας σε όλα τα ρέματα που απολήγουν οι αγωγοί των λυμάτων της πόλης του Αγρινίου, διαπιστώσαμε, ότι το σύνολο τους καταλήγουν στην λίμνη Λυσιμαχεία με αποτέλεσμα την συνεχή και αδιάλειπτη μόλυνσή της.
Εμφάνιση 01 ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.jpg
ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε ότι στις όχθες όλων αυτών των ρεμάτων λειτουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές, οι οποίες βρίθουν από σωρούς μπαζών και πτώματα ζώων σε αποσύνθεση σε τέτοιο μέγεθος και βαθμό που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως μας διαβεβαίωσαν όσοι συμπολίτες μας κατοικούν πλησίον αυτών των ρεμάτων, είναι ανυπόφορη η διαμονή τους ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Σημειωτέον ότι καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα που πέρασε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, όλα τα παραπάνω ρέματα αποτελούσαν χώρους εναπόθεσης πληθώρας ψόφιων προβάτων από τον καταρροϊκό πυρετό που την συγκεκριμένη περίοδο ήταν σε έξαρση.
Για όλα αυτά η ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι τεράστια. Όχι μόνο γιατί δεν γνώριζε το πρόβλημα (δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το γνώριζε και δεν έκανε τίποτα), αλλά και γιατί η παντελής άγνοια αυτής της κατάστασης θέτει την τοπική κοινωνία σε τεράστιο υγειονομικό κίνδυνο.
Εμφάνιση 02 ΡΕΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.jpgΕμφάνιση 03 ΟΧΘΗ ΡΕΜΑΤΟΣ.jpgΕμφάνιση 04 ΟΧΘΗ ΡΕΜΑΤΟΣ.jpg
Η μεγαλύτερη όμως δυσάρεστη για μας έκπληξη ήταν κατά την επίσκεψη μας στο περιφραγμένο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Αγρινίου, το οποίο αντλεί τα λήμματα που πέφτουν στο  ρέμα, το οποίο διέρχεται από τον κεντρικό αστικό ιστό του Αγρινίου και μεταφέρει των κύριο όγκο των λημμάτων της πόλης στο βιολογικό καθαρισμό, για τη λειτουργία του οποίου οι εξυπηρετούμενοι δημότες πληρώνουν αντισταθμιστικά 18,40 ευρώ ανά έτος και ανά υδρόμετρο.
Εμφάνιση 05 ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ.jpg
Το αντλιοστάσιο αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έχει δουλέψει ποτέ. Μας δείξανε μάλιστα την «χαλασμένη» αντλία, όπως μας είπαν, η οποία είναι ορατή και από το δρόμο. (Στη φωτογραφία μπορείτε να την δείτε σκεπασμένη με νάιλον).
Εμφάνιση 06 ΑΝΤΛΙΑ.jpg
Ταυτόχρονα ο αγροτικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει από το σημείο που βρίσκεται κατασκευασμένο το αντλιοστάσιο και καταλήγει στη Λίμνη Λυσιμαχεία αποτελεί την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και πιο επικίνδυνη ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ της περιοχής, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου. (Δείτε τις φωτογραφίες)
Εμφάνιση 07 ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.jpg
ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Εμφάνιση 08 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.jpg
Εμφάνιση 09 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.jpg
Εμφάνιση 10 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.jpg
Ερωτάται ο Δήμος Αγρινίου, και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

1ον Γνωρίζουν την έκταση και το βάθος του προβλήματος και ποιες ενέργειες έχουν δρομολογήσει ή σχεδιάζουν να δρομολογήσουν για την επίλυση του.

Ερωτάται η ΔΕΥΑ Αγρινίου.

1ον Είναι αλήθεια ή όχι ότι το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο έχει χρόνια να λειτουργήσει;
2ον Είναι αλήθεια ή όχι ότι η αντλία του συγκεκριμένου αντλιοστασίου είναι χαλασμένη και αν ναι, για ποιό χρονικό διάστημα;
3ον Εκτός από το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, με ποιούς άλλους τρόπους οδηγούνται λήμματα του Αγρινίου στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης;
4ον Ποια η κατανάλωση ρεύματος, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις αποδείξεις πληρωμής της ΔΕΗ, κατά την τελευταία δεκαετία και ανά έτος του συγκεκριμένου αντλιοστασίου;
5ον Γιατί η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν έχει συντάξει και δεν έχει αποστείλει στους καταναλωτές της τον περασμένο Ιούνιο, ως όφειλε σύμφωνα με το αρ. 19  του ν. 1069/80 το «Ενημερωτικό φυλλάδιο» στο οποίο πρέπει να αναγράφονται, «μεταξύ  άλλων,  τα  ουσιώδη και  αναγκαία  προς ενημέρωσιν επί της δραστηριότητος της επιχειρήσεως στοιχεία, τα οποία θα λαμβάνωνται εκ του ετησίου απολογισμού  και  των εκθέσεων  οικονομικής  καταστάσεως,  της απογραφής της περιουσίας της, του ετησίου Προγράμματος Επενδύσεων  μετά  των  πηγών  χρηματοδοτήσεώς του  εκ  του  αποτελέσματος  του  διαχειριστικού ελέγχου, των δαπανών διοικήσεως,  λειτουργίας  και  συντηρήσεως,  της  παραγωγικότητος  της Επιχειρήσεως,  της  καταστάσεως  του προσωπικού, των αμοιβών της διοικήσεως και του προσωπικού, ως και ετέρα στοιχεία επί των πάσης  φύσεως      δραστηριοτήτων της επιχειρήσεως».
6ον Γνωρίζει ο Πρόεδρος της επιχείρησης και ο Γενικός διευθυντής της, ότι «η μη  σύνταξις ή  η  μη  αποστολή  του ανωτέρω τεύχους συνιστά παράβασιν καθήκοντος»;


Για την Λαϊκή Συνέλευση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Στέλιος Μερμίγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ