Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ



Αγρίνιο 28 Ιουλίου 2015 
Όταν λέμε ΟΧΙ εννοούμε ΟΧΙ
ΤΟ γενναίο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κόντρα στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ των καθεστωτικών ΜΜΕ και τη συστράτευση όλου του χρεοκοπημένου  παλιού και νέου πολιτικού προσωπικού, κόντρα στην οικονομική ασφυξία με τις τράπεζες κλειστές, στην απειλή για GREXIT, στις δέκα πληγές του Φαραώ που είναι έτοιμες να πέσουν πάνω του ήταν ΟΧΙ σε νέα μνημόνια, ΟΧΙ στη συνέχιση της λιτότητας και της εξαθλίωσης του λαού, ήταν ΟΧΙ στο...
ξεπούλημα της χώρας, ΟΧΙ στην εθνική υποτέλεια.
   Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με μόνη κόκκινη γραμμή την πάση θυσία παραμονή στο ευρώ και χωρίς καμιά προετοιμασία του λαού και της χώρας για τέτοιο ενδεχόμενο,  αυτό το ΟΧΙ του λαού, με τη στήριξη της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου κεφαλαίου, που σαν τα κοράκια καιροφυλαχτούν ν’ αρπάξουν ό,τι με ιδρώτα έχτισε δεκαετίες τώρα ο ελληνικός λαός, καθώς και με την πλήρη στοίχιση δίπλα της του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, λειτουργώντας εντελώς πραξικοπηματικά και καταλύοντας κάθε έννοια της δημοκρατίας (τους) και της βούλησης του ελληνικού λαού, έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού και το  μετέτρεψε  σε ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
   ΝΑΙ σε νέο μνημόνιο, ΝΑΙ στη διαιώνιση της φτώχειας, ΝΑΙ στην ισοπέδωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ΝΑΙ στο ξεπούλημα της χώρας, ΝΑΙ στη μετανάστευση των νέων μας, Ναι στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού, ΝΑΙ στην αύξηση του ΦΠΑ, ΝΑΙ στις μειώσεις μισθών και των συντάξεων, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ…
   Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έγινε πια αντιληπτό και στον τελευταίο πολίτη αυτού του τόπου πως μέσα στην ΕΕ κανένα μέτρο προς όφελός του δεν μπορεί να παρθεί, πως η ΕΕ δεν είναι το σπίτι το λαών αλλά το σφαγείο εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Έγινε  ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εντός ευρώ και ΕΕ οδηγεί μαθηματικά σε νέο πιο επονείδιστο απ’ το προηγούμενο  μνημόνιο. Διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες και ιδεοληψίες περί ισότιμων εταίρων. Είναι ορατό σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πως η μόνη προοπτική για τον λαό και τη χώρα είναι η ταυτόχρονη ρήξη/έξοδος απ’ το ευρώ και την ΕΕ, για να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας να ανασάνει και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.
   Η νέα συμφωνία υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας, επιταχύνει την κοινωνική καταστροφή καθώς τίποτα δε θα 'ναι ίδιο αν επιτρέψουμε να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, επιδιώκει να εμπεδωθεί από τη νέα κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να αποδυναμώσει το κίνημα.

Είναι φανερό  πως για να επιβιώσει ο λαός απαιτείται:
• Παύση πληρωμών και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος.
• Έξοδος  από την ευρωζώνη για να λυθεί το θέμα της χρηματοδοτικής ομηρίας από την ΕΚΤ  και  αποδέσμευση από την Ε.Ε.
• Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων.
• Εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις  μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι εκβιασμοί, η κερδοσκοπία, οι υποχρεωτικές αργίες των αφεντικών. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι.
   Η έξοδος από την ευρωζώνη και η αποδέσμευση από την ΕΕ  δε σημαίνει ένα άλλο νόμισμα με συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίθετα, είναι απόφαση για μια άλλη πορεία της χώρας, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και τις κοινωνικές ανάγκες στο κέντρο των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων, καθώς και για ένα άλλο πλαίσιο διεθνών σχέσεων με ισοτιμία, δικαιοσύνη και αμοιβαίο όφελος.

Η υποταγή δεν είναι μονόδρομος

Στα πλαίσια αυτά, ως Επιτροπή του «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ», δηλώνουμε την πρόθεσή μας να ανοίξουμε τη δημόσια κουβέντα γι' αυτόν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, προγραμματίζοντας μια σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων με καλεσμένους όλων των πολιτικών χώρων – κοινωνικών ρευμάτων, που έχουν ταχθεί υπέρ της ρήξης, με σκοπό την ανίχνευση μιας εναλλακτικής πρότασης. 
Επιτροπή Αγρινίου
Υπεράσπισης

του ΟΧΙ μέχρι ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ