Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μειώσεις μισθών στο δημόσιο βλέπει η ΑΔΕΔΥ και προχωράει σε απεργία για το νέο Μνημόνιο – Τι λέει για την αξιολόγηση

Να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που θα ψηφίζεται το νέο Μνημόνιο στη Βουλή (σ.σ. ο εφαρμοστικός νόμος του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή) αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα.....προετοιμάσει ευρύτερες κινητοποιήσεις με αίτημα να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νέο Μνημόνιο αλλά και οι νόμοι των προηγούμενων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το τι προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή με τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές αναφορικά με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, καθώς θεωρείται ότι η αναφορά είναι γενικόλογη. Ωστόσο, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ εκτιμούσα ότι η απαίτηση των δανειστών για άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ υψηλών και χαμηλών μισθών και μείωση του εισαγωγικού μισθού στα 586 ευρώ, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Πάντως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι για την εξοικονόμηση κονδυλίων ώστε το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό. Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο νόμου προβλέπονται περιορισμοί σε άδειες, ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα ταξιδίων, επιδόματα κλπ.

Αντίθεση της ΑΔΕΔΥ και στη σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς

Να σημειωθεί ότι πλην του μισθολογίου στην ΑΔΕΔΥ αντιδράσεις υπάρχουν και για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως, βεβαίως, η συνέχιση της φορολογικής λεηλασίας, το ασφαλιστικό με την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αυξήσεις σε εισφορές αλλά και την επίσπευση του σχετικού ν/σ από την κυβέρνηση και τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό. Μάλιστα, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η ΑΔΕΔΥ ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο που είχε ως αντικείμενο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση που έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση. Πάντως, επισήμως η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε το γεγονός ότι θέλει να μελετήσει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ