Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

To ΠΑΜΕ για τις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων Περιφέρειας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                             Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Αυτές τις μέρες, που εγκρίνεται το 3ο  μνημόνιο, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνέργεια και των άλλων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ), που παίρνονται αποφάσεις για νέα βάρβαρα μέτρα σε καλούμε να σκεφτείς τα ψέματα και τις αλήθειες, που σου είπαν τα τελευταία χρόνια κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις.
ü Πέντε χρόνια καπιταλιστικής κρίσης οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τεχνοκρατών κ.α. σου....
έλεγαν κάνε υπομονή και θα σε γλυτώσουμε από την χρεοκοπία. Αντί αυτού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ σε φόρτωσαν με βάρβαρα μέτρα, φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές δαπάνες κλπ. Σε φόρτωσαν με ένα χρέος που δεν είναι δικό σου, είναι των καπιταλιστών.
ü Πέντε χρόνια οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις σε καλούσαν να αγωνιστείς ενάντια στα μνημόνια, κρύβοντας τις αιτίες των μνημονίων, το χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης και τη διέξοδο. Σου έκλεψαν τη ψήφο με την υπόσχεση της κατάργησης των μνημονίων. Σε έκαναν να πιστέψεις πως μπορεί μέσα στη λυκοσυμμαχία της  Ε.Ε. να βρεις λύσεις στα προβλήματα, που χρόνια τώρα σου φορτώνουν. Σου μοίρασαν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ακλόνητους στη θέση τους, εξουσιάζοντας την οικονομική ζωή της χώρας και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές. Σου μίλησαν για αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια για να κρύψουν τα αδιέξοδα των πολιτικών τους επιλογών.
ü Μέσα σε πέντε μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είδες με τι μαεστρία προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την απαίτησή σου για κατάργηση των μνημονίων, να σε κάνουν να σηκώσεις και συ τη σημαία της αστικής τάξης για «ΣΥΜΦΩΝΙΑ». Είδες πως μπήκε η υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο «πακέτο Γιούνκερ». Σου μίλαγαν για «περήφανη διαπραγμάτευση» και σου έκρυβαν ότι αυτή γίνεται στο έδαφος της ανισομετρίας και των αντιθέσεων της Ε.Ε., για λογαριασμό μερίδων του κεφαλαίου και της αστικής τάξης κάθε χώρας, για το ποιος θα εκμεταλλευτεί ποιον, ποιος θα αρπάξει περισσότερα.
ü Όλα τα χρόνια της κρίσης σου έβαζαν το δίλημμα «μνημόνιο» ή «χρεοκοπία». Τώρα σου πρόσθεσαν μέσα σε εκβιασμούς και τρομοκρατία και το «μνημόνιο» ή GREXIT. Δεν σου λένε όμως ότι και στις δυο εκδοχές χρεοκοπεί ο λαός, ότι φορτώνεσαι με βάρβαρα μέτρα, με γενικευμένη φτώχεια και ανέχεια, την ίδια ώρα που «αναπτυξιακά» πακέτα δισ/ριων θα  δίνονται στους καπιταλιστές για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί και στις δυο περιπτώσεις ο λαός παραμένει στη «γωνία» και την εξουσία την έχει το κεφάλαιο, που σε κάθε περίπτωση θα σε βάζει «στην ουρά», για να πάρεις μέρος του μισθού σου κλπ.
Δεν διαλέγουμε ούτε μνημόνιο, ούτε χρεοκοπία.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού. Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015). Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!! Δίνουν χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα!
Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Το αδηφάγο κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλει γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους. Αυτούς τους νόμους επιβάλει η Ε.Ε., η ένωση του κεφαλαίου με τα συνεχόμενα μνημόνια. Αυτούς τους νόμους και αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους!
Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα, πότε με τις ωμές απειλές τους. Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής Ε.Ε.! Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Η ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο «μονόδρομος» της Ε.Ε. αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Κανένας μόνος του – Κανένας ανοργάνωτος!
Δίνουμε μαζί τη μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης της πάλης, της αλληλεγγύης. Αξιοποιούμε κάθε παρέμβαση, κάθε κινητοποίηση, κάθε διαδικασία, ακόμα και αυτήν των αρχαιρεσιών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων,το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, από ώρα 9.00 - 17.00, που θα διεξαχθούν
Στο Μεσολόγγι: Στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Στην Πάτρα : Στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού καταστήματος, Πανεπιστημίου 254 (κτήριο Β) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Στον Πύργο: Στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου (μικρό συνεδριακό) της Περιφερειακής Ενοτήτας Ηλείας.
                                  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 
                      ΛΙΑΠΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
                   ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ