Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΟΙ ‘’ΑΝΤΑΡΤΕΣ’’ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ‘’ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ’’

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ*
Μια σειρά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι δύο υπουργοί, αρνήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο στη Βουλή για την «πρόταση» που κατέθεσε η κυβέρνηση στους «θεσμούς», θεωρώντας ότι η πρόταση αυτή συνιστά ένα νέο μνημόνιο επιζήμιο για
τον τόπο.
Επίσης 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν μεν την πρόταση, τόνισαν όμως ότι αυτό το κάνουν για να μην βρεθεί αφορμή να αξιοποιηθεί η στάση τους, προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση. Επεσήμαναν όμως ότι το «ναι» δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» σε μέτρα λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης.
Σύσσωμη, σχεδόν, η διαπλεκόμενη μιντιοκρατία, ξεσηκώθηκε κατά αυτών των βουλευτών και της ψήφου τους, παίρνοντας παραδόξως υπό την υποκριτική «προστασία» της την κυβέρνηση(!), παρ’ ότι η κυβερνητική πρόταση συγκέντρωσε τον εντυπωσιακότατο αριθμό των 251 θετικών ψήφων, με τη συνδρομή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Βασικό μοτίβο των «αγανακτούντων» της μιντιακής διαπλοκής ήταν και είναι ότι η δήθεν «ανταρσία» στον ΣΥΡΙΖΑ στερεί από τον τελευταίο τη δεδηλωμένη ή πιο απλά ότι οι «αντάρτες» θέτουν σε δοκιμασία τη στήριξη και την πορεία της κυβέρνησης.
Κατ’ αρχάς τα περί «δεδηλωμένης» δεν ευσταθούν ούτε νομικά ούτε πολύ περισσότερο πολιτικά.
Η κυβερνητική πλειοψηφία για να αμφισβητηθεί, απαιτείται να υπάρξει πρόταση μομφής εναντίον της και να υπερψηφισθεί ή να απολέσει η κυβέρνηση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά από πρόταση εμπιστοσύνης που θα προκαλέσει η ίδια. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη κατά την ψηφοφορία τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11 Ιουλίου. Η ψηφοφορία δεν αφορούσε καθόλου την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά μια συγκεκριμένη εξουσιοδότηση επί μιας πρότασης γιαδιαπραγμάτευση με τους «θεσμούς». Κρίσιμη και σημαντικότατη η «πρόταση», αλλά όχι πρόταση μορφής ή εμπιστοσύνης.
Πέραν αυτού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν και πολύ περισσότερο οι υπουργοί της κυβέρνησης, δεν έθεσαν διά της ψήφου τους θέμα άρσης της εμπιστοσύνης ή μη στήριξής τους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αντίθετα, με ρητές δηλώσεις τους, περιττές άλλωστε, τόνισαν αυτή τους τη στήριξη προς την κυβέρνηση, της οποίας η παρουσία στις δοσμένες συνθήκες συνιστά το καλύτερο δυνατό πολιτικό πλαίσιο για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική εξυπήρετηση αυτή την περιόδο των οικονομικών συμφερόντων του τόπου και του λαού. Θα έλεγα μάλιστα ότι η στήριξη αυτών των βουλευτών προς την κυβέρνηση όχι μόνο είναι αναμφισβήτητη, ανεξάρτητα της ψήφου τους στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, αλλά και ότι είναι πολύ πιο θερμή, πιο αγωνιστική, πιο βαθιά και αναντικατάστατη απ' όσο κάποιων άλλων που όψιμα κόπτονται για την κυβέρνηση και του πρωθυπουργού της.
Γιατί, λοιπόν, οι όψιμοι μιντιακοί «προστάτες» της κυβέρνησης στρέφονται κατά όσων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησαν, τάχα, το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή την κυβερνητική «δεδηλωμένη»;
Όχι, προφανώς για να «προστατέψουν» τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του από τον Λαφαζάνηκαι τον Στρατούλη!!! Αυτό που επιδιώκουν, αντιθέτως, είναι να εκθέσουν την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους γνωστές σκοπιμότητες και επιδιώξεις ελέγχου της πολιτικής πορείας της χώρας.
Θα τα καταφέρουν ή επιτέλους θα σπάσουν τα μούτρα τους;
Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί το δεύτερο!
* Ο Θανάσης Πετράκος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ