Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΑΣΤΑΚΟΣ: Ψάρεψαν τεράστιο Ξιφία 360 κιλών (ΦΩΤΟ).

Φωτορεπορτάζ: κ. Χρήστος Μπόνης.
Αυτή και αν ήτανε ψαριά!! Ένας τεράστιος ξιφίας ξιφίας μήκους 4 μέτρων και βάρος 360 κιλά πιάστηκε στα δίκτυα του ψαρά Στέφανου Λύσσαρη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!
"…….καθώς έφτασα στην μέση κατά την διάρκεια του μαζέματος του... αθερινοδίχτου που είχα ρίξει, ένοιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό. Ξαναπροσπάθησα δεύτερη προσπάθεια αυτή τη φορά όμως σιγά-σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο…
Ένας ξιφίας περίπου 4 μέτρων να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινοδίχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Έφερα σιγά σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει......".
Αυτά μου διηγήθηκε σήμερα ο Στέφανος Λύσσαρης, ο ψαράς που ενώ είχε ρίξει τα δίχτυα του έξω από τον Αστακό για να βγει το μεροκάματο αντίκρισε το υπέροχο αλλά και πρωτόγνωρο παράλληλα θέαμα.
Ένας ξιφίας 4 μέτρων και βάρος 360 κιλά. Σπάνιο για ψαρά στα μέρη μας να έχει ψαρέψει τέτοιο είδος. Πρώτη φορά μου είπαν ψαράδες έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακούσια είτε εκούσια, αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται το είδος ψαριού αυτό στα νερά μας. 
Τελικά μεταφέρθηκε σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους ένα άλλο δε έγινε μεζές στα ουζάδικα για τους καθημερινούς ούζο-μπύρο καταναλωτές της πόλης του Αστακού.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ