Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: "Δύσκολες οι διαβουλεύσεις, έχει καταστραφεί η εμπιστοσύνη". Τι εννοεί ο Σόιμπλε;

Σόιμπλε: "Δύσκολες οι διαβουλεύσεις, έχει καταστραφεί η εμπιστοσύνη". Τι εννοεί ο Σόιμπλε;
Σόιμπλε: "Δύσκολες οι διαβουλεύσεις, έχει καταστραφεί η εμπιστοσύνη". Τι εννοεί ο Σόιμπλε; Ότι με την Κυβέρνηση όπως είναι σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) δεν μπορεί να κάνει καμιά συμφωνία. Δηλαδή; Να κάνει πέρα αυτή η Κυβέρνηση όπως είναι σήμερα και να αναλάβει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με ολίγο από ΣΥΡΙΖΑ, το Σταύρο Θεοδωράκη (Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας), ολίγο από ΝΔ και ολίγο από ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ένα μπλοκ που θα περιλαμβάνει απαραίτητα τον συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ (απαραίτητο στοιχείο για τον αφοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων που τον εμπιστεύτηκαν), και τα "σιγουράκια", το...
Ποτάμι, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Είναι γεγονός ότι μετά την παραίτηση Σαμαρά και την απομάκρυνση Βενιζέλου, ο γερμανογαλλικός άξονας, αλλά και η ίδια η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας δεν μπορούν προς το παρόν  παρά να στηριχθούν σε κυβερνήσεις με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι επίσης γεγονός ότι αυτή η συγκυβέρνηση του χαμαιρπισμού εισπράττει το ένα χαστούκι μετά το άλλο, ανίκανη να αντισταθεί ακόμα και στις πιο παράλογες απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών.
Έτσι θα έχουν πετύχει όχι μόνο την επιβολή των πιο σκληρών νέων μνημονιακών μέτρων αλλά και τον πλήρη εξευτελισμό της αριστεράς την οποία υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί. Θέλουν να σπείρουν στα μυαλά της τάξης που μπορεί να αναλάβει δράση την πεποίθηση ότι "όλοι ίδιοι είναι" και ότι "η ΕΕ είναι μονόδρομος". Είναι μια πολιτική που υφαίνεται μέρα τη μέρα για να μολύνει τις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοκρατών στη χώρα μας έτσι ώστε να πειστούν (για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο) ότι ο τόπος που ζουν δεν είναι τίποτε περισσότερο από την κοιλάδα των δακρύων τους.

Εδώ «πριονίζονται ρίζες ! Και όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλλουν χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, καλό είναι να κάνει ένα βήμα στα πλάγια για να δει καθαρότερα μπροστά του.

Προφήτες δεν είμαστε.

Ωστόσο είναι φανερό ότι εξελίσσεται, από τη μεριά των ιμπεριαλιστών και των εγχώριων υπαλλήλων τους, ένας σχεδιασμός πολύ συγκεκριμένος.

Και πατάει αυτός ο σχεδιασμός σε μια υπαρκτή βάση.

Από τη μια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να υπογράψει ένα 3ο μνημόνιο χειρότερο από τα δυο προηγούμενα και από την άλλη το μαύρο μέτωπο που πιέζει με όλα τα μέσα για υπογραφή άνευ όρων.
Ο λαός στη γωνία θεατής, ανοργάνωτος, δηλητηριασμένος και αφοπλισμένος από τις αυταπάτες που τον τάισαν.
Ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι ο Σόιμπλε θα απαιτήσει κι άλλα.
Γιατί είναι νόμος των σαρκοφάγων που οι άνθρωποι που βλέπουν με το μυαλό τους ονομάζουν ιμπεριαλιστές. Όταν ρίχνεις τροφή στους καρχαρίες για να σβήσεις την πείνα τους πετυχαίνεις το αντίθετο. Τους ανοίγεις την όρεξη.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε αυτό το δρόμο πολύ πριν γίνει κυβέρνηση και τον ασφαλτόστρωσε από την πρώτη μέρα που βγήκε.
Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας. Αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Ωστόσο η πολιτική δεν είναι μαθηματικά. Έχει έναν παράγοντα - καταλύτη στην πορεία της. Την ταξική πάλη. Και κάποιοι βιάζονται να υποδυθούν το ρόλο αυτών που γελάνε καλά επειδή γελάνε τελευταίοι. Γιατί κι αν τα βουνά μοιάζουν ακίνητα, οι γεωλόγοι ξέρουν καλά πως ζούμε σε μια θάλασσα στεριάς.
Κάτσικας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ