Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πανευρωπαϊκό ψήφισμα: ΟΧΙ στη λιτότητα

Πολιτικοί, τράπεζες και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών έχουν ξεκινήσει εκστρατεία τρομοκρατίας -- φοβερίζοντας ότι ένα ΟΧΙ στη λιτότητα σημαίνει έξοδος απ΄την ΕΕ και πλήρης καταστροφή.   
Αλλά ένα κύμα αλληλεγγύης μας φέρνει ελπίδα... Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες ευρωπαίοι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και υπογράφουν ΟΧΙ στη λιτότητα’ και στις παράλογες απαιτήσεις των... δανειστών!   
Οι παπαγάλοι της τρόικας μπορεί να έχουν ισχυρές θέσεις και πρόσβαση στα ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να χειραγωγήσουν το Διαδίκτυο! Και στην πραγματικότητα τρέμουν ότι την Κυριακή η δημοκρατία θα υπερισχύσει της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής τους.
Ας κινηθούμε γρήγορα για να πνίξουμε την τρομολαγνία σε μια θάλασσα ενότητας και θάρρους. Πρόσθεσε το όνομά σου στο Πανευρωπαϊκό ψήφισμα για να πούμε ‘ΟΧΙ στη λιτότητα’ και διάδωσε το μήνυμα ελπίδας σε όλη τη χώρα. 
Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, θα το παρουσιάσουμε με δράση στην πλατεία Συντάγματος. Πάτησε εδώ για να συμμετέχεις: 
Τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε φορά που οι πολίτες τολμάμε να εκφράσουμε δημοκρατικά την αντίθεσή μας στις πολιτικές λιτότητας, δεχόμαστε πυρά καταστροφολογίας και απειλές. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας διχάσουν  αυτές τις κρίσιμες ώρες ας μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που έχουν αποτύχει παταγωδώς.     

Ως τώρα, λέγαμε σε όλα ‘ΝΑΙ’: κόψαμε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσαμε και αυξήσαμε φόρους. Όμως οι σταυροφόροι της λιτότητας αποδείχτηκαν λάθος: η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% και το χρέος εκτινάχτηκε απ΄το 127% του ΑΕΠ στο 180% προκαλώντας ανυπολόγιστη ανθρώπινη δυστυχία.   

Σίγουρα η χώρα μας πάσχει από χρόνια προβλήματα όπως η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, αλλά η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας όπως αύξηση φόρων και περικοπή συντάξεων δεν είναι η λύση. Γι’αυτό και από τον Πρόεδρο Ομπάμα μέχρι νομπελίστες οικονομολόγους αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, όλοι συμφωνούν ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ήταν λάθος.   

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον της χώρας μας στα χέρια μας. Ένωσε τη φωνή σου με τους πολίτες της Ευρώπης για να στείλουμε ένα εκκωφαντικό μήνυμα στους φετιχιστές της λιτότητας. Κάνε κλικ για να συμμετέχεις και διάδωσέ το στους πάντες, πριν τη Κυριακή: 


Από την Ισπανία μέχρι τη Βρετανία και την Ιταλία, το κίνημά μας έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά ενάντια στις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που έχουν γονατίσει τους πιο αδύναμους πολίτες της Ευρώπης. Τώρα είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να στηρίξουμε αυτή την μάχη για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.   

Με ελπίδα, θάρρος και αλληλεγγύη,   
Σπύρος, Ricken, Alex, Alice, Mike, Marigona, Patricia και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:   

Bloomberg: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ ακόμα και με «όχι», είπε ο Σόιμπλε (Ναυτεμπορική)

Ιδού η «αντικειμενική» προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών (NewsBomb) http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/602373/idoy-i-antikeimeniki-propaganda-ton-idiotikon-kanalion 

Τέσσερα ψέματα για τηλεοπτική κατανάλωση (The Press Project) http://www.thepressproject.gr/article/78834/Tessera-psemata-gia-tileoptiki-katanalosi 

Δεκαοκτώ οικονομολόγοι υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους (Σκάι) http://www.skai.gr/news/finance/article/273784/dekaokto-diethnous-fimis-oikonomologoi-uper-tis-elafr...  

Πάνω από το 180% του ΑΕΠ το χρέος (Ναυτεμπορική)

ΔΝΤ: μέτρα λιτότητας δεν θα βοηθήσουν να γίνει το Ελληνικό χρέος βιώσιμο - IMF: austerity measures would still leave Greece with unsustainable debt (Guardian)

Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την έκκληση της Ελλάδας για χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας - Barack Obama signals support for Greece’s call to loosen austerity programme (Telegraph) 

Το ΔΝΤ παραδέχεται: αποτύχαμε να υπολογίζουμε τη ζημιά που έκανε η λιτότητα στην Ελλάδα - IMF admits: we failed to realiseto
ΠΗΓΗ: https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#inbox/14e5326487a9f214

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ