Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Πάνος Κατσούλης:Το Μεσολόγγι να πρωτοστατήσει για το Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες μας

Πάνος Κατσούλης
Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
κο Κότσαλο Αγαθάγγελο
Κύριε Πρόεδρε
Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διαδικτυακής πλατφόρμας Avaaz.com., μια προσπάθεια που στοχεύει στο να απονεμηθεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες μας του Αιγαίου, για τη συγκινητική τους στάση και συμπεριφορά ανθρωπιάς απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες που τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει κάτω από άθλιες συνθήκες από τα ελληνικά νησιά.
Θεωρώ πως η Πόλη της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, ο Δήμος...μας, πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή και να εκπέμψει μηνύματα αντιρατσιστικού περιεχομένου, ανθρωπιάς και αλτρουισμού σε όλο τον κόσμο, ειδικά δε τώρα που διεκδικεί και τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Προτείνω:

1. Να ληφθεί άμεσα απόφαση υποστήριξης της συγκεκριμένης καμπάνιας από το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Να παροτρυνθούν οι πολίτες, όπως με την υπογραφή τους στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή.
3. Με πρωτοβουλία του δήμου μας να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις από ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.
4. Να ληφθεί, με πρωτοβουλία του δήμου μας, ανάλογη απόφαση από το ΔΣ του παγκοσμίου δικτύου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, των «Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης», στο οποίο συμμετέχουμε.
5. Να διοργανώσουμε σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, αποστολή «Καραβανιού Αλληλεγγύης» στη Λέσβο, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Μεσολόγγι 8 Ιανουαρίου 2016

Κατσούλης Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ