Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Κριτική Τραπεζιώτη κατά στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στηρίζουν το ΝΑΙ της λιτότητας, την καταστροφή της κοινωνίας

ΟΧΙ (συμπληρωματικό κείμενο)
Επανερχόμαστε συμπληρωματικά στο θέμα του Δημοψηφίσματος για τέσσερις κυρίως λόγους.
1. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να επανέλθουμε με συμπληρωματικό κείμενο  είναι γιατί μας προκάλεσε το γεγονός ότι παρήλασαν  από το Βήμα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας,  για την υποστήριξη του ΝΑΙ, στελέχη της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης:

Αυτοί που ανέχτηκαν, επί σειρά ετών την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.), για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και έκλεισαν, με μια λεόντειο συμφωνία σε  βάρος της Τ.Α., τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς την Τ.Α. ύψους τότε, κατά τον πλέον επιεική υπολογισμό, 3,5 δις. στο ποσό του 1.710.δις.
Αυτοί που ευθυγραμμίστηκαν  με τις μνημονιακές πολιτικές, πολιτικές  που οδήγησαν, την πενταετία που πέρασε, στην μείωση των....
θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. κατά 60% και πλέον.
Αυτοί που μας υποσχέθηκαν ισχυρούς και βιώσιμους Δήμους με το εγχείρημα του Καλλικράτη, με τη δέσμευση ότι το εγχείρημα αυτό θα υποστηριζόταν από ένα χρηματοδοτικό πακέτο 4,5 δις, που όμως ουδέποτε υπήρξε, διότι οι πολιτικές δυνάμεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού  που τις υποστήριζαν,  δύο μήνες πριν την ψήφιση του Καλλικράτη έσπευσαν να ψηφίσουν το πρώτο Μνημόνιο που προέβλεπε αφαίρεση, από τους θεσμοθετημένους πόρους της Τ.Α., 500εκ. κατ’ έτος. 
Αποτέλεσμα  όλων αυτών είναι η Τ.Α. σήμερα να είναι κλινικά νεκρή,  να μη μπορεί να διεκπεραιώσει την ευθύνη των αρμοδιοτήτων της και να αναιρείται έτσι στην πράξη το ουσιωδέστερο στοιχείο του Θεσμού που είναι η πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια, στοιχείο κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας. 
2.  Ο δεύτερος λόγος είναι για να θυμίσουμε ότι το στοιχείο εκείνο που διακρίνει και χαρακτηρίζει την ιστορία του ελληνικού λαού, ενός μικρού αλλά πανάρχαιου λαού στην πορεία του και στις επίπονες προσπάθειές του για την εθνική αυτογνωσία, την πολιτική ανεξαρτησία,  την οικονομική και πολιτισμική του αυτονόμηση είναι το στοιχείο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Αντίσταση αρχικά απέναντι σε υπερεθνικές Αυτοκρατορίες και αντίσταση απέναντι σε υπερεθνικά οικονομικά συγκροτήματα  στα νεώτερα χρόνια.
3. Ο τρίτος λόγος είναι για να θυμίσουμε επίσης ότι η Δημοκρατία στην ιστορική της διαδρομή δεν ήταν ποτέ κυρίαρχη και διασφαλισμένη. Ήταν η εξαίρεση στην ιστορία και όχι ο κανόνας. Από την αρχαία Αθήνα ως τη Βαϊμάρη και από το 1917 ως τα Εργατικά Συμβούλια στην Ουγγαρία η Δημοκρατία πέρασε από διάφορες μορφές και κοινωνικές συνθέσεις και πολλές φορές υποχώρησε κάτω από την πίεση οικονομικών συμφερόντων. Απαιτεί λοιπόν η Δημοκρατία αγώνες και γνώση. Μια διαρκή πάλη τόσο για την υπεράσπισή της   όσο και για τη μετεξέλιξή της και τη διεύρυνσή της.
4. Ο τέταρτος λόγος είναι για να τονίσουμε ότι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο, ένα θεσμικό αντίβαρο απέναντι στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της αστικής δημοκρατίας που δίνει το λόγο στους πολίτες. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν, το να μιλήσουν οι πολίτες. Διότι η μη συμμετοχή των πολιτών διευκολύνει την αυθαιρεσία   κι αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί την παθητικότητα των πολιτών. Ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να τον σπάσουμε.
ΤΕΛΟΣ να θυμίσουμε σε όλους ότι το 2010 ο Ισλανδικός λαός ψήφισε δύο φορές ΟΧΙ για το χρέος του. Τι πέτυχε: ενώ οι δανειστές αρχικά απαιτούσαν 5,5% επιτόκιο και αποπληρωμή του χρέους μέχρι το 2024, μετά το ΟΧΙ το επιτόκιο μειώθηκε στο 3% και ο χρόνος αποπληρωμής του παρεκτάθηκε μέχρι το 2046.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αρκούσε για να μειωθεί το επιτόκιο στο μισό και να τριπλασιαστεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους.
Λένε ότι το Δημοψήφισμα δεν έχει αντικείμενο γιατί οι δανειστές απέσυραν δήθεν την πρότασή τους και ταυτόχρονα λένε ναι σε μια πρόταση που δήθεν δεν υπάρχει (οποία αντίφαση). Λένε ναι δηλαδή σε μια λευκή επιταγή που θα την συμπληρώσουν εκ των υστέρων οι δανειστές.  Ε λοιπόν σ’ αυτή την λευκή επιταγή εμείς λέμε ΟΧΙ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  στη λαιμαργία των δανειστών που βλέπουν τη χώρα μας ως έδεσμα.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  σε αυτούς που θέλουν δοτές κυβερνήσεις, δηλαδή εντολοδόχους που θα εκτελούν εντολές εξωθεσμικών και εξωπολιτικών Κέντρων και δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά εσωτερική πολιτική επιστασία.  
Για τη Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης
<< ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ>>

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο :

  1. Πράγματι έβλεπα κι εγώ τον "μερέντα" και τα υπόλοιπα σοκολατόπαιδα της γαλάζιας γενιάς στην αυτοδιοίκηση, στη συγκέντρωση του ΝΑΙ στο Αγρίνιο. Τι σου είναι αυτοί οι δεξιούληδες. Μόνιμοι κολαούζοι του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Τους αξίζουν τα πουκάμισα berberies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ