Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟ 30% ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2016
Ένα εντυπωσιακό εύρημα παρουσιάζει δημοσκόπηση της K. Research στο Κυριακάτικο Βήμα (3/1/16) σύμφωνα με το οποίο το 30%, περίπου, των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος, ενώ μόνο το 60% προτείνει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Συγκεκριμένα, το 60,8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν....
γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% ζητάει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Επειδή, φανταζόμαστεκανένα συστημικό μέσο δεν έχει λόγο να ενισχύσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, το στοιχείο της δημοσκόπησης για το εθνικό νόμισμα μάλλον θα είναι υποεκτιμημένο παρά υπερεκτιμημένο. Αυτό το 30%, αν το λάβουμε ως τάση και ως ένδειξη, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το εθνικό νόμισμα, παρά την τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων και των μέσων ενημέρωσης, αποκτά όλο και μεγαλύτερη και ανοδική δυναμική επιλογής και στήριξης μέσα στην κοινωνία.
Εντυπωσιακό, επίσης, είναι το ''εύρημα'' της δημοσκόπησης πως την κρίση μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί καλύτερα η κυβέρνηση Σαμαρά (20,9%), με δεύτερη (!) την κυβέρνηση Τσίπρα (17,7%), ενώ το 45,9% απαντά ότι δεν αναγνωρίζει καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα ως καλύτερη στη διαχείριση της κρίσης. Αν το στοιχείο αυτό έχει κάποια βάση αναδεικνύει την απίστευτη περίπτωση και σχεδόν αστραπιαία κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα μέσα στην κοινωνία, η οποία έφτασε να ξεπερνά και την απέχθεια που συναντούσε μέσα στο λαό η κυβέρνηση Σαμαρά.
Όλα τα δεδομένα και δεν αναφερόμαστε στη δημοσκόπηση, πείθουν ότι η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να έχει μέλλον και ότι πολύ γρήγορα, ίσως και στους πρώτους μήνες του 2016, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις με νέο πιο ''διευρυμένο'' κυβερνητικό σχήμα, που μπορεί να φτάνει μέχρι τη ΝΔ, με νέες κοινωνικές εκρήξεις και πιθανόν αιφνιδιαστικές εκλογές.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς που δεν θέλουν να βλέπουν τα τραίνα να περνούν, που δεν έχουν πλακωθεί από την απογοήτευση και την νοσηρή εσωστρέφεια, λόγω της ''προδοσίας'' του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ ή των μεγάλων δυσκολιών μιας ανατρεπτικής πορείας. Οι δυνάμεις της Αριστεράς που δεν παραπέμπουν μεταφυσικά τη λύση των προβλημάτων στην άλλη ''κομμουνιστική'' ζωή, που θα πέσει ως επαναστατική μάνα εξ' ουρανού, ενώ μέχρι τότε στηρίζουν με ένα απίστευτο, σχεδόν, κυνισμό το σύστημα και αντιπαλεύουν και διασπούν όσους τολμούν να μιλάνε για ένα εδώ και τώρα αριστερό προοδευτικό πατριωτικό μέτωπο, που θα επιδιώξει μια εδώ και τώρααντιμνημονιακή ανατροπή. Οι δυνάμεις της Αριστεράς που θέλουν να μπουν στην φωτιά της πραγματικής αναμέτρησης και να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά διακυβεύματα, δεν θα πρέπει ούτε στιγμή να ολιγωρήσουν αλλά να περάσουν ταχύτατα και με τη μέγιστη δυνατή αυτοπεποίθηση σε μια μεγάλη αντεπίθεση για ένα νικηφόρο δεύτερο γύρο, όσα μύρια εμπόδια και αν χρειαστεί να ξεπεράσουν και προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.
Αυτό είναι το πρωτοχρονιάτικο κάλεσμα για όλους και για όλες που θέλουν μια Ελλάδα χωρίς τημνημονιακή νεοαποικιακή μπότα. Μια Ελλάδα δημοκρατικήανεξάρτητηπροοδευτική και τελικάσοσιαλιστική.  
ΑΡΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ