Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μεγάλη συμμετοχή δασκάλων στην ημερίδα της ΔΟΕ στο Αγρίνιο (φωτο)

Την ημερίδα «Αξιολόγηση-Χειραγώγηση η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος» παρακολούθησε πλήθος δασκάλων που άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είχε να πει ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Βόνιτσας, αλλά και οι καθηγητές των πανεπιστημίων..... Ιωαννίνων και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για «αξιολόγηση χωρίς εκπαιδευτικό χαρακτήρα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ενώ μίλησε και για την προσπάθεια που έγινε από την Ομοσπονδία ώστε να αποφευχθεί η πρόταση του Υπουργείου για επιτροπές αξιολόγησης μεταξύ καθηγητών στα σχολεία.

Μια σειρά θεμάτων γύρω από το θέμα της αξιολόγησης έθιξε και ο καθηγητής σχολικής Παιδαγωγικής και Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου.

«Αν η αξιολόγηση δεν εφαρμοστεί σωστά, προάγει τον ανταγωνισμό μεταξύ των καθηγητών, προκαλεί άγχος κι πίεση απόδοσης. Γιατί είναι κάτι που εφαρμόζεται χωρίς τη συναίνεση του, πολλές φορές με κριτήρια μη έγκυρα ή επιστημονικά», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ανέλυσε ακόμη μία σειρά λόγων για τους οποίους δεν έχει έως σήμερα εφαρμοστεί η αξιολόγηση στα σχολεία, μεταξύ αυτών και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, οι φόβοι των αληθινών προθέσεων του κράτους πίσω από τον θεσμό αλλά και «η μη ύπαρξη της αξιολογικής κουλτούρας στο σύστημά μας, αλλά βαθμοθηρικής».
Περισσότερες φωτο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ