Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή για συστράτευση στο συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη

Ανοιχτή Επιστολή
Αγρίνιου 23-3-2014
Με ανοιχτή του επιστολή το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αγρινίου και της επιτροπής «Δικαίωμα στη ζωή» Δημήτρης Θεοδωρόπουλος απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στο συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη και του Β. Χατζηλάμπρου.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Δημήτρη Θεοδωρόπουλου*

Συντρόφισσες-Σύντροφοι
Γέννημα–θρέμμα Δήμαρχος στο Δήμο Αγρινίου, αδύνατο να εκλεγεί. Οφείλουμε όλοι μαζί της Αριστεράς να πράξουμε αυτό που δεν κατάφεραν πολλοί αριστεροί σύντροφοι –σσες και οδηγηθήκαμε σε ακραίες καταστάσεις στην επικράτεια και στις τοπικές κοινωνίες, με τα γνωστά σε όλους μας χαμηλά ποσοστά διαχρονικά. Έτσι έχουμε τ’ όνομα, ότι εμείς μόνο είμεθα, «αντιδραστικοί»-αναρχικοί-επαναστάτες, ενώ οι άλλοι είναι νοικοκυραίοι. Πιστεύω σ’ αυτές τις τοπικές εκλογές του Μάη να μην οδηγηθούμε στο παρελθόν.

Δεν θα έχουμε προβλήματα, εάν πάψουμε να μιλάμε και να εργαζόμαστε. Πέρα όμως, από την εργασία μας την κομματική για την αύξηση του ρεύματος της Αριστεράς και την ανάπτυξη των ιδανικών μας, σε επίπεδο γειτονιάς, τοπικών Συμβουλίων, Τοπικών Κοινοτήτων των πρ. Δήμων και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, χρειάζεται και πολιτική. Πολιτική θα πει ΟΡΑΜΑ, πίστη, κουλτούρα, πρόγραμμα, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, για να έλθει η Κοινωνία κοντά μας. Αν μείνουμε στην στείρα αντιπολίτευση Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, δεν επιτελούμε πολιτική, αλλά πόλωση και διχασμό με τα γνωστά προαναφερόμενα αποτελέσματα. Πολιτική θα πει να ψηφίζεις το Μνημόνιο και την ίδια στιγμή να κάνεις αγώνα να σώσεις εκείνον που πλήττεται από αυτό. Ψέμα δηλαδή, υποκρισία, πόλωση, διχασμός, που εμείς στην Αριστερά δεν γνωρίζουμε.
Εμείς βάζουμε τα στήθη μας μπροστά, τα ιδανικά μας και προχωράμε, γι’ αυτό έχουμε πολλούς ήρωες και πάρα πολλούς που δεν τους τιμούμε καθ΄ ότι δεν τους γνωρίζουμε, καθώς πήγαιναν στις καπναποθήκες του Παναγόπουλου ή στις φάμπρικες ή στα αστυνομικά τμήματα για κατάθεση και γλιστρούσαν στα σκαλοπάτια και άλλους που έχουν γεμίσει τα χαντάκια και είναι ακόμη εκεί τα οστά τους, γιατί τους έφαγε το σκοτάδι. Δυστυχώς τέτοιοι «σωτήρες» αυτόκλητοι, που προανέφερα έχουν εισέλθει και στο δικό μας χώρο. Ποιος δεν γνωρίζει σήμερα στο Αγρίνιο ότι πρώτο κόμμα είναι η ανεργία; Ποιος δεν γνωρίζει γύρο του την ανασφάλεια, την ταπείνωση και δεν έχει έστω και κάποια διαστήματα της ημέρας τάσσεις αυτοκτονίας ή επιθετικότητας;
Αυτοί λοιπόν οι «σωτήρες» με την πατροπαράδοτη αριστερίστικη κουλτούρα της προπαγάνδας και διχασμού, εκμεταλλευόμενοι τα ανωτέρω φαινόμενα, είναι υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές – Περιφερειακές – Ευρωεκλογές πιέζοντας για «ξαναβολέματα». Καλά θα είναι να φροντίσουν να σωθούν οι ίδιοι απ’ την κατακραυγή και τον ξεπεσμό της ήττας που τους περιμένει. Αυτοί που δίνουν τα πιστοποιητικά στην Ελλάδα δεξιοφροσύνης και αριστεροφροσύνης οι περισσότεροι έχουν αμερικανικές συνήθειες και τα «φάγαν όλοι μαζί». Δεν χρειαζόμαστε εμείς πιστοποιητικό, το κατακτούμε καθημερινά στην τοπική κοινωνία. Ανά πάσα στιγμή διεκδικούμε επί ίσους όρους ό,τι θέλει ο καθένας και αν μπορέσει μαζί με άλλους Συντρόφους του, ακόμα καλύτερα.
Σήμερα ο Δημ. Τραπεζιώτης μαζί με άλλους Συντρόφους δημιουργεί ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, όπως και ο σ. Χατζηλάμπρου για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Οφείλουμε μέσα από διάλογο και προτάσεις να τους στηρίξουμε για την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», αύριο θα είναι κάποιος άλλος, μεθαύριο εσείς, ή όπως είπε ο σύντροφος Τηλιγάδας -τον οποίο τιμώ- στην πρώτη συνάντηση της κίνησης πολιτών στο Επιμελητήριο, «κάποια στιγμή και χωρίς πρόσωπο μπροστά, ο ΑΓΩΝΑΣ για την τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς προβλέπεται από το Σύνταγμα πρέπει να γίνει και να κερδηθεί αυτή η «μάχη».
Ας σκύψουμε επιτέλους το κεφάλι μας, ας μαζέψουμε τα μανίκια για δουλειά και για: πρώτον ΑΓΩΝΑ- δεύτερον ΑΓΩΝΑ- τρίτον ΑΓΩΝΑ, όπως έλεγε ο σύντροφος Γεννηματάς, να περπατήσουμε ένα-ένα τα σοκάκια των Τ.Σ. και των Τ.Κ. του Δήμου μας για να δούμε ότι πια δεν υπάρχουν νέοι εκεί! Δεν υπάρχουν ζωντανά χωριά! Έχει επέλθει πλήρης ερημοποίηση της υπαίθρου του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου. Ας φύγουμε απ’ τα «καφέ». Καθισμένοι στους καναπέδες μας να προσπαθούμε να υπολογίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Να δούμε, αυτούς που απέμειναν παππούδες και γιαγιάδες εκεί – που επλήγησαν σφόδρα απ’ το μνημόνιο – να τους ακούσουμε να λένε όταν φτάνεις στο χωριό τους ότι «άμα είσαι από πολιτικό κόμμα, φάε, πιες και φύγε γιατί φτάνουν πια τα ψέματα. Να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε με το τηλέφωνο από το Αγρίνιο και την Αθήνα ότι πρέπει να μετέχουν και στο ψηφοδέλτιο παρ’ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περισσότεροι οι συνδυασμοί απ’ τους ψηφοφόρους, δεν μπορεί να γίνει αυτό σήμερα! Δεν υπάρχει πλέον η προσωπική ψήφος, η ατομικότητα μεταβιβάζεται στην «ορμή» της συλλογικότητας αν θέλουμε να έχουμε αυτή τη δυναμική στις προσεχής εκλογές.
Παράδειγμα κάποιοι κάτοικοι λιγοστοί στη Τ.Κ. Ποταμούλας Μακρυνείας (Μεσολογγίου) σ’ ένα στενόχωρο καφενείο του χωριού τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουν το αλάθητο στο τελικό αποτέλεσμα, όπου από νωρίς οι λιγοστοί ψηφοφόροι καθορίζουν τις εκλογές. Γι’ αυτό οφείλουμε να «αφουγκραστούμε» όλους τους δημότες από κοντά στον τόπο τους. Γι” αυτό το χωριό είναι χαμηλά και καταλαβαίνουμε γιατί έχουν όνειρο, που εμείς όλοι μας το κάναμε όλεθρό τους. Εύχομαι στο τέλος Μάη που πάνε ψηλά στο Κελάκι Γαβαλούς και απέναντι στο Χάραμα που θα μοσχοβολούν τα γιούλια η ρίγανη και ο ανθός της καστανιάς νωρίς το πρωί να δώσουν και το τελικό αποτέλεσμα στην επικράτεια και στο δήμο. Να βιώσουμε τα προβλήματά τους και να μας στηρίξουν πραγματικά και με ειλικρίνεια σε αυτόν το αγώνα, που είναι αγώνας ζωής και για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Να τους αποκαλύψουμε ποιοι κατέστρεψαν τη ζωή των οικογενειών μας, ποιοι υπηρετούν τα απάνθρωπα μνημόνια και γιατί η Δημοτική Αρχή Αγρινίου δεν πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα αλλά και όλους εκείνους που επικαλούνται μια νέα αρχή (βλέπε άρχων, άρχεστε) αλλά κρύβουν ότι στην φαρέτρα τους φέρουν τα παλιά υλικά των ξεπερασμένων ιδεολογιών τους, που κατέστρεψαν τη χώρα μας.
Να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που τώρα μεταμορφώνονται ότι έχουν ευθύνη είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση το καλλικρατικό Αγρίνιο που έφτιαξαν είναι πλέον ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙΣ! Και όμως εμείς επιμένουμε να γαντζώσουν και τα παιδιά μας στον τόπο μας, που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, και μαζί στις εκλογές του Μάη να ανατρέψουμε τα δεδομένα που έστησε ένα σύστημα 26 χρόνια τώρα. Δεν χωρούν μικρότητες και μεμψιμοιρίες στο δικό μας χώρο. 
Αυτό ας το καταλάβουν ορισμένοι, που μπορεί σε επιμέρους ζητήματα να έχουν δίκαιο, τώρα όμως αυτά επισκιάζονται από το πρόταγμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Υ.Γ. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας σε αυτές τις εκλογές, συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης του Έθνους της 25ης Μάρτη του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η νίκη μας θα συμπέσει με την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους κατακτητές την 11η Ιουνίου του 1826.
* Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είναι μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου, Επιτροπής «Δικαίωμα στη ζωή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ