Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ναυπακτίας

Επί δυόμιση ώρες ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές προχώρησε σε τηλεοπτικό – προεκλογικό απολογισμό της θητείας του, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Προφανώς και είχε κάθε δικαίωμα να επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να παρουσιάσει τις απόψεις του. Παράλληλα όμως έχουμε και εμείς υποχρέωση να επισημάνουμε κάποιες από τις.....
αντιφάσεις του.
            Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τον δήμο Ναυπακτίας είναι το χρέος του δήμου στο ξεκίνημά του το 2011, η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και ο τρόπος που φθάσαμε στην μείωση αυτού του χρέους. Αυτό το ζήτημα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και γνωστό σε όλους τους δημότες χωρίς αμφισβητήσεις και σκιές. Κατά καιρούς ο κ. Μπουλές έχει ανακοινώσει ότι το χρέος αυτό ήταν 6.5, ή 8, ή 10, ή 12, ή 12.5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι δηλώσεις να είναι αληθείς. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι δεν δίνονται όλα τα στοιχεία (π.χ. τα συνεχιζόμενα έργα) σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που τα ζήτησαν με επίσημη αίτησή τους, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πίσω από την θολή εικόνα του χρέους κρύβονται πολιτικές και τώρα προεκλογικές σκοπιμότητες.
            Στην ίδια την τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Μπουλές δεν μίλησε ξεκάθαρα. Όταν μάλιστα του ζητήθηκαν νούμερα και αριθμοί ζήτησε χρόνο για να τα ελέγξει στο διάλειμμα της εκπομπής. Δυστυχώς μετά το διάλειμμα δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα οι δημότες της Ναυπακτίας να μην μάθουν την αλήθεια.
            Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την άρνηση του κ. Μπουλέ, στην πρόταση συμβούλων της αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο, να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία, θα τα συγκεντρώσει και θα τα δώσει στην δημοσιότητα.
Ειλικρινά όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι δημότες της Ναυπακτίας δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να κρύψει.
            Κατά τον τηλεοπτικό απολογισμό ο δήμαρχός μας ερωτήθηκε για το έργο του. Στην απάντησή του δεν είχε κάτι να πει για τα ζητήματα του οικιστικού, της χωροταξίας και του πολεοδομικού σχεδιασμού, αφού για όλα αυτά τα ζητήματα, δεν προχώρησε σχεδόν τίποτε, στην διάρκεια της θητείας του κ. Μπουλέ. Είμαστε λοιπόν, υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, δημοτικός σύμβουλος Τάκης Λουκόπουλος, έχει ζητήσει να έρθουν αυτά τα θέματα για συζήτηση – ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς και εμείς αλλά και οι δημότες της Ναυπακτίας, ακόμη περιμένουμε αυτή την συνεδρίαση.
            Μέσα σε δυόμιση ώρες τηλεοπτικής εκπομπής που αφορούσε σε τρία και μισό χρόνια θητείας,  όλοι περιμέναμε να ακούσουμε και μια κουβέντα αυτοκριτικής. Είναι μαθηματικώς αδύνατον να μην υπήρξε κανένα λάθος στην διάρκεια της θητείας του κ. Μπουλέ. Κανείς μας, από τους ασχολούμενους με τις δημοτικές μας υποθέσεις, δεν είναι δυνατόν να διεκδικεί το αλάθητο. Δυστυχώς όμως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι για τον δήμαρχό μας, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Συνήθως η αντιπολίτευση, αρκετές φορές οι υπάλληλοι του δήμου και καμιά φορά η ίδια η τοπική κοινωνία που δεν τον καταλαβαίνει.
            Ο κ. Μπουλές επέμεινε ότι έχει πάντα δίκιο ακόμη και για αποφάσεις που ο ίδιος τις ανέτρεψε εκ των υστέρων. Τα περιβόητα καλοκαιρινά loops στις παραλίες, η αντιδρόμηση της Ψανής, οι χειρισμοί του στα ζητήματα της σχολικής στέγης, οι απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών και έργων είναι κάποια από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι ο δήμαρχός μας, έχει πάντα δίκιο, είτε παίρνει την μία απόφαση είτε την αντίθετή της.
            Για άλλη μια φορά έδειξε την απαξίωσή του προς την τοπική κοινωνία. Ανακάλυψε υποκινούμενους μαθητές, καθηγητές και γονείς, ιδιοτελείς και υποκινούμενους καταστηματάρχες στις παραλίες, μηχανικούς που δεν έχουν δικαίωμα και γνώσεις για να κάνουν μελέτες. Στο παζλ αυτών που φταίνε, πρόσθεσε τους δημοτικούς του συμβούλους που αποχωρούν από την παράταξή του χωρίς να παραιτούνται, ενώ όσοι στο παρελθόν προσχώρησαν στην παράταξή του, καλώς έκαναν που δεν παραιτήθηκαν.
            Καμάρωσε για την κατάσταση του ΞΕΝΙΑ, αν και δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του, ούτε έχει προετοιμάσει την εναλλακτική λύση. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι ενώ ο ίδιος δεν διστάζει να παρουσιάζει ότι έχει εξασφαλίσει 7.5 εκατομμύρια ευρώ, με το έργο υπό δημοπράτηση, για έναν άφαντο επενδυτή. Για τα Λουτρά Στάχτης, το ΞΕΝΙΑ της ορεινής Ναυπακτίας, και την πλήρη απαξίωσή τους, δεν μπορούσε να κατηγορήσει τους προηγούμενους αφού είναι στην ευθύνη του κ. Μπουλέ για 12 σχεδόν χρόνια, χωρίς να έχει πιστοποίηση της ιαματικότητας των λουτρών. Άρα τα βρήκε όλα καλά χωρίς να αναγνωρίζει καμία ευθύνη στις επιλογές του.
            Για το ότι το ΤΕΙ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την μεταφορά του στο Αντίρριο, μας αποκάλυψε πως ήταν δική του ιδέα, αλλά δεν την έλεγε για να μην βρεθεί η τοπική κοινωνία απέναντί του. Περίμενε να προταθεί από συμβούλους της αντιπολίτευσης και μετά την αποδέχθηκε δημοσίως.
            Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε. Πρέπει όμως να κλείσουμε τονίζοντας κάτι που για την Ενωτική Πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντικό: σε δύο μήνες από τώρα οι δημότες της Ναυπακτίας θα επιλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή. Για εμάς έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα απευθυνθούν στην κοινωνία οι δημοτικές παρατάξεις. Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με τα ρουσφέτια, τις ανέξοδες υποσχέσεις, την εικονική πραγματικότητα και τον φθηνό πολιτικαντισμό. Αν όλοι έχουμε ένα χρέος απέναντι στους πολίτες, είναι το να λέμε πάντα την αλήθεια. Αυτήν θέλουν να ακούσουν οι συνδημότες μας χωρίς ωραιοποιήσεις και φθηνές δικαιολογίες. Οφείλουμε να καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, τις ιδέες μας, να δεσμευθούμε για τα πώς και τα γιατί των λύσεων που προτείνουμε.
            Σαν Ενωτική Πρωτοβουλία δεσμευόμαστε ότι θα πορευθούμε με αυτή την λογική. Ενωθήκαμε σε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με επικεφαλής τον Τάκη Λουκόπουλο, μόνο και μόνο γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και τις κατεστημένες νοοτροπίες στον τόπο μας. Αλλιώς δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με τις κοινές μας υποθέσεις. Ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, έχει ο καθένας από εμάς διαφορετική προϋπηρεσία, αλλά έχουμε κοινούς στόχους, την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο που στηρίζει την Πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι φέρνει στην επιφάνεια νέες λογικές και νοοτροπίες.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ