Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας

•  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 
•    ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ 
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση (17/4/2013) των μπράβων της «Βαγγελάτος Α.Ε.» σε βάρος 200 Μπαγκλαντέζων εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα που απαιτούσαν να πληρωθούν το μόχθο τους. Οι μπράβοι συνεχίζουν να μένουν ατιμώρητοι, οι εργάτες γης της «Βαγγελάτος Α.Ε.» να μένουν απλήρωτοι, να αντιμετωπίζουν επιπλέον τη «μαύρη λίστα» των εργοδοτών, τις.......
αστυνομικές διώξεις, ρατσιστικές «σκούπες» ή και απελάσεις όπως έγινε με τον Πόλας Πεφάρι.
Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το απαράδεκτο γεγονός ότι πάνω από 2000 Μπαγκλαντέζοι εργάτες γης που για χρόνια ζουν και δουλεύουν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, αντιμετωπίζονται από τις αρχές ως «παράνομοι». Δεν νομιμοποιούνται ακόμα και όταν έχουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και διαβατήριο, δεν μπορούν να εργαστούν, απειλούνται με μαζική ανεργία, πείνα και απέλαση. Πρόβλημα που επιδεινώνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για «μετακλήσεις άλλων αλλοδαπών» από άλλες τρίτες χώρες (που θα συνοδευτεί με το σχετικό δουλεμπόριο), αλλά και η εργοδοτική αξιοποίηση του «εργασιακού εμφυλίου» με τη χρησιμοποίηση εργατών γης από χώρες – μέλη της Ε.Ε. (π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία).
Οξύτατο και άλυτο παραμένει και το πρόβλημα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα που συνεχίζουν να ζουν στις νάυλον τρώγλες. Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό του Περιφερειάρχη κ.Κατσιφάρα (που τους έταξε πέρυσι ότι θα τους έφτιαχνε κάμπινγκ με λυόμενα) αλλά και την «ανθρωπιστική» κερδοσκοπία Μητρόπολης Ηλείας – Πατρινού επιχειρηματία, που εκμεταλλεύονται τους εργάτες γης με την επιχείρηση – ξενώνα του παλιού γηροκομείου της Βάρδας!
Εμείς, ως αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες γης και διεκδικούμε μαζί τους: Το σταμάτημα των ρατσιστικών απελάσεων τους και την άμεση νομιμοποίησή τους χωρίς προϋποθέσεις (άδειες παραμονής και εργασίας). Ίσα δικαιώματα, συλλογική σύμβαση εργασίας με βαρύ και ανθυγιεινό μεροκάματο. Πλήρη ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε υγιεινούς οικισμούς με άμεση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων (όχι των εργοδοτών). Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της περσινής επίθεσης.Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Για όλα αυτά απαιτούμε την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και την κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος (Άρθρο 13, Παράγρ. 5 του Κανονισμού).
Δημήτρης Δεσύλλας – Περιφερειακός Σύμβουλος

Γιάννης Σεφερλής – Δημοτικός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ