Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΡΩΓΜΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: "ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ"

Le couperet. Γαλλία, 2005.
Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς.
Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Ντόναλντ Γουέστλεϊκ.
Παίζουν: Χοσέ Γκαρσία, Κάριν Βιαρ, Ζορντί Μονφίλ
    Ούλριχ Τουκούρ, Ολιβιέ Γκουρμέ.
Διάρκεια: 122 λεπτά.
Ενας άνεργος οικογενειάρχης, πρώην στέλεχος μιας μεγάλης βιομηχανίας, μετατρέπεται σε serial killer για να συντηρήσει την οικογένειά του σ' ένα.....
συγκλονιστικό πολιτικό θρίλερ, βουτηγμένο στο μαύρο χιούμορ.
Ο ήρωας της ταινίας δεν είναι ο συνηθισμένος παρανοϊκός serial killer των ταινιών τρόμου, αλλά ένας φυσιολογικός, απελπισμένος άντρας που οι κοινωνικές συνθήκες τον μετατρέπουν σε δολοφόνο κατ' εξακολούθηση, ένα είδος σύγχρονου κυρίου Βερντού που, όπως και ο ήρωας του Τσάπλιν, προσπαθεί, μέσα σε αντίξοες, απάνθρωπες συνθήκες, να προστατέψει την οικογένειά του φτάνοντας στο έγκλημα, τη στιγμή που η ίδια η κοινωνία αποδύεται σε πολύ πιο φριχτά και μεγαλύτερης κλίμακας εγκλήματα. Ενας Βερντού αδέξιος αρχικά στις δολοφονίες του, σταδιακά πιο σίγουρος και αποτελεσματικός, με τον Χοσέ Γκαρσία να τονίζει άλλοτε την τραγική κι άλλοτε την κωμική πλευρά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά του.

Ο θάνατός σου η ζωή μου!

Κακοί; Tι είναι αυτό; Kανείς κακός εκ γενετής. Οι συνθήκες είναι κακές. Tόσο όσο εκείνες του προϊστορικού δίποδου προγόνου... Ο μπαλτάς της Θάτσερ κόβει τις γέφυρες που συνδέουν Άνθρωπο με Άνθρωπο. M' ένα «τσεκούρι» την ημέρα κάνεις τον αντίπαλο πέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ