Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το επίμαχο πολυνομοσχέδιο (κατεβάστε το σε ptf)

Το πολυσέλιδο κείμενο (217 σελίδων) αποτελείται από 3 άρθρα και επίσημα θα κατατεθεί αύριο στην Βουλή προκειμένου να συζητηθεί από τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το Σάββατο και την Κυριακή σε μια συνεδρίαση να συζητηθεί και......ψηφιστεί στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα γίνει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πολυνομοσχέδιο εφάπαξ, δηλαδή μία φορά και δεν θα ξαναδοθεί για παράδειγμα τον επόμενο χρόνο.
Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, αυτό θα είναι αφορολόγητο, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ. ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή. Αν καταβάλλεται σύνταξη εκ μεταβιβάσεως σε περισσότερους δικαιούχους, το ποσό του μερίσματος επιμερίζεται ανάλογα.
Το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νομοσχεδίου και η καταβολή μπορεί να διενεργείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ