Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ποιοι οδηγούν σε ηρωική έξοδο το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Γραφει η Άρτεμις Παραδείσου
Σενάρια περί ηρωικής εξόδου του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση τροφοδοτεί η χθεσινή διόλου ασήμαντη κρίση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων με αφορμή μία ρύθμιση για τις απελάσεις μεταναστών. 
Το γεγονός πως ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, γραμματέας επικοινωνίας στο ΠΑΣΟΚΔημήτρης Καρύδης βγήκε ανοιχτά...
στα social media για να καταγγείλει τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο για ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές φανερώνει πως το ΠΑΣΟΚ βγαίνει στα κάγκελα για την ιστορία αυτή -την ώρα που έχει καταπιεί δεκάδες άλλα νομοθετήματα με τα οποία διαφωνούσε κάθετα. 
Επίσης κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν όλη την ημέρα χθες ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης που επανέφερε την επίμαχη ρύθμιση, ενώ την είχε αποσύρει ο αναπληρωτής υπουργός του Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι "προκλητικός και εκτεθειμένος". 
Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία. 
Ο κ. Γρηγοράκος με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου απέσυρε το άρθρο 19 του Κώδικα Μετανάστευσης που προβλέπει απελάσεις. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με οδηγία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης παρέμεινε στην θέση του και δεν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση μετά το "άδειασμά" του από τον Γιάννη Μιχελάκη. 
Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι έκρυθμη αλλά και οριακή. Το κόμμα ακροβατεί μαζί με την "Ελιά", οι σκέψεις για αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές πληθαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ο Παπανδρέου δηλώνει παρών και η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ- αυτή που έχει απομείνει- εξακολουθεί να απαξιώνει τον χώρο αντιδρώντας στην ταύτισή του με την Νέα Δημοκρατία. 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και για πρώτη φορά φαίνεται να κλονίζεται η πίστη του ότι προέχει η διάσωση της χώρας. "Τέρμα πια οι θυσίες. Αρκετό αίμα έδωσε το ΠΑΣΟΚ για την σωτηρία της χώρας. Πρέπει πια να κοιτάξει και την δική του επιβίωση" είναι μία από τις θεωρίες που αρχίζει να αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες στην παράταξη ακόμη και μεταξύ στενών συνεργατών του κ. Βενιζέλου. 
Μέσα σ' όλα αυτά το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό καλά κρατεί με βουλευτές της εσωτερικής μειοψηφίας να απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα για το...γάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ