Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση. “Συμφώνησε να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες”

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από τη Βουλή με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, αναφερόμενος και στο θέμα των τραπεζών. 
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως κακουργηματική απιστία κατά του δημοσίου την πώληση των τραπεζών.
Όπως είπε, “η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες.
Να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις.......απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ. Να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: “Μην τους πιστεύετε. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στο ψέμα και στην εξαπάτηση. Στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα.
Διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι – κομμάτι και ταυτόχρονα πανηγυρίζουν με τους ολιγάρχες της διαπλοκής και τους βαρόνους των ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία τους.
Σε μια χώρα χτυπημένη από τα μνημόνια και την πολιτική τους, τολμούν να φέρουν εκτάκτως στη Βουλή «νομοσχέδιο-σκούπα» που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας. Και που αποτελεί το προοίμιο για το νέο μνημόνιο που σταδιακά θα επιβληθεί μετά τις εκλογές, αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Κυβέρνηση – Τρόικα – ντόπια και ξένη διαπλοκή συμφώνησαν να ξεκοκαλίσουν ό,τι έχει απομείνει μετά από τρία χρόνια λεηλασίας.
Τελευταία τους λεία οι τράπεζες και τα δεκάδες δισεκατομμύρια που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για να τις κρατήσει στη ζωή.

Με το νομοσχέδιο αυτό εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας, του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας και τελικώς τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων”.

“Σπεύδουν σήμερα να χαρίσουν τις τράπεζες, αδιαφορώντας για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου, αφού τα ήδη επενδεδυμένα δημόσια κεφάλαια θα χάσουν έως και 50% της αξίας τους.

Επιβαρύνουν έτσι οριστικά το δημόσιο χρέος της χώρας με τα 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που επρόκειτο να ανακτηθούν από τις μετοχές του ΤΧΣ, ενώ τώρα θα τα πληρώσει εξολοκλήρου ο έλληνας φορολογούμενος”.

Μάλιστα προχώρησε και σε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Τους προειδοποιούμε: οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο την συγκάλυψη παράνομων πράξεων από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου εκ των προτέρων γνωστή.

Και μόνο η μεθόδευση τους αυτή, αποδεικνύει ότι το έγκλημά τους είναι προμελετημένο. Έγκλημα που στη νομική ορολογία ονομάζεται κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ