Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: «Τσογλάν μπόι», ο Α. Τσίπρας (Βίντεο)

Δεν παρακολουθήσαμε την συζήτηση που είχε προηγηθεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Πρετεντέρη και δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο ακριβώς η Λιάνα Κανέλλη χαρακτήρισε «τσογλάν μπόι» τον Α. Τσίπρα. (Αν κάποιος αναγνώστης μας έχει ολόκληρο το βίντεο ας μας το παραθέσει. Ακούσαμε ότι πρόκειται για κάποιο ντοκιμαντέρ χωρίς να έχουμε καταλάβει ποια σχέση έχει μ' αυτό ο πρόεδρος του Σύριζα).

Αναμενόμενη η αντίδραση του παρευρισκόμενου στην εκπομπή............
Συνταγματολόγου Γ. Κατρούγκαλου που απευθυνόμενος στην Λ. Κανέλλη της είπε ότι η Αριστερά έχει πολιτικό ήθος και ποτέ δεν χρησιμοποίησε τέτοιες εκφράσεις. Κανένας πολιτικός της αριστεράς, τόνισε, ποτέ δεν έχει χαρακτηρίσει τσογλάνι πολιτικό του αντίπαλο. (Αδιάβαστος κι αυτός και καλά θα έκανε να έριχνε καμιά ματιά σε κείμενα του Ν. Ζαχαριάδη ή του Θ. Κλάρα -του Αρη Βελουχιώτη- όταν αθρογραφούσε στον "Ριζοσπάστη". Δεν θα βρει την λέξη τσογλάνι αλλά θα βρει από "μπασιμπουζούκηδες" μέχρι "μπινέδες").

Απ’την πλευρά της η συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτής επέμεινε στις απόψεις της. «Φέρνω εγώ την προσωπική ευθύνη να χαρακτηρίσω τσογλάνικη συμπεριφορά, την χρησιμοποίηση του χαστουκιού, –σ.σ. προφανώς από τον Κασιδιάρη-, για την ηρωοποίησει του Τσίπρα, γιατί εγώ σηκώθηκα να υπερασπιστώ την συνάδελφο υποψηφία Δούρου», υπογράμμισε για να συμπληρώσει: «Ο κ Τσίπρας δεν ολιγωρεί προ ουδενός. Θα πατήσει σε οποιοδήποτε πτώμα ο κ. Τσίπρας και αυτό δεν είναι ήθος της Αριστεράς. Είναι δεξιούρα του κερατά».

Η απάντηση του Συνταγματολόγου –και φίλα προσκείμενου στον Σύριζα- προς την Λ. Κανέλλη: «Αλλοίμονο αν το ΚΚΕ είχε το ήθος το δικό σας. Το Κομμουνιστικό κόμμα, κ. Κανέλλη έχει 90 χρόνια αγώνες και θυσίες και σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσει στον οχετό τον δικό σας. Δε καμιά περίπτωση το ήθος του ΚΚΕ δεν είναι ίδιο με το δικό σας κ. Κανέλλη». 

Επί της ουσίας τώρα. Επειδή εγώ που υπογράφω αυτή την ανάρτηση δεν έχω καμιά σχέση με το πολιτικό σαβουάρ βιβρ –έτσι το λένε; - και φυσικά ούτε έχω πρόβλημα με το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε η Λ. Κανέλλη, πολύ θα ήθελα να γνώριζα ποιο ήταν το ερέθισμα γ’ αυτή την έκρηξη της συνεργαζόμενης με το ΚΚΕ βουλευτίνας. Τότε θα μπορούσα να σχολιάσω αν ήταν δικαιολογημένη ή όχι… 

Γ. Γ.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ