Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη νέα εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη στην κορυφή του Μπούμστου!

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
Θέμα: Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη νέα εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη στην κορυφή του Μπούμστου!
Η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» ενέκρινε μια ακόμη άδεια για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη. Αφορά στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού, ονομαστικής ισχύος 16 MW, στην κορυφή του Μπούμστου. Είναι η δεύτερη άδεια που ενέκρινε η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» στα Ακαρνανικά όρη, που ανήκουν στη...
Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οικότοπων της Ελλάδος με αξιοσημείωτη βλάστηση και σπάνια ενδημικά φυτά και πτηνά, τα οποία φιλοξενούνται στην εν λόγω περιοχή. Είναι ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με πηγές και υδροφόρους ορίζοντες.
Η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Ακαρνανικά όρη θα δώσει και την χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής.
Έτσι δίνεται συνέχεια στην περιβαλλοντική καταστροφική παρέμβαση που συντελείται στην περιοχή μετά την τεράστια ιδιωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλάζοντας χρήση γης στο τοπικό διαμέρισμα Θυρίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, για το κέρδος του ιδιώτη.
Αυτή εννοεί ως «ανάπτυξη» η συγκυβέρνηση επιχειρώντας ένα νέο κύκλο εκποίησης  και περιβαλλοντικής καταστροφής σε ό,τι απέμεινε από την δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, με πρόσχημα την «αποπληρωμή των δανικών», την «έξοδο από την κρίση» για την οποία ευθύνονται οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους.
Η ανάπτυξη της περιοχής που ερημώνει, δεν περνά μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, της φυσιογνωμίας των Ακαρνανικών βουνών και της αλλαγής χρήσης για να κερδίσει ο επενδυτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), επιδοτούμενος από το χαράτσι των ΑΠΕ της λαϊκής κατανάλωσης. Οι ενεργειακές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων δεν σχετίζονται με τέτοιες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά με την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που η ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα και στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μπροστά στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα τεράστιες είναι οι ευθύνες των δημοτικών αρχών και της περιφέρειας που με την  στάση τους βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. 
Δίκαιες λοιπόν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, και του συγκεκριμένου, που είναι στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν σκοπεύει να σταματήσει η συγκυβέρνηση την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος στα Ακαρνανικά όρη.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ