Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για το εργατικό δυστύχημα στο φράγμα Αχυρών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με το εργατικό δυστύχημα στο φράγμα Αχυρών ν. Αιτωλοακαρνανίας
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης: 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Εργατικό δυστύχημα στο φράγμα Αχυρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το τελευταίο μεροκάματο έκανε ένας 44χρονος εργάτης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο αρδευτικό έργο που γίνεται στην περιοχή του Ξηρομέρου στα ΑΧΥΡΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας που την ευθύνη για την κατασκευή
έχει η εταιρεία ΕΛΤΕΡ.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου, εκτός από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα τους, την τρομοκρατία, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη εργασία, καλούνται να δώσουν και την ίδια τους τη ζωή, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν, έστω και για μια ήμερα, το φαγητό για την οικογένεια τους.
Αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όσο και για την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων.
Για το ΚΚΕ αποτελεί μια ακόμα τραγική απόδειξη των συνεπειών της κυρίαρχης πολιτικής που στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου πετσοκόβει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Εντατικοποιούν τη δουλειά και δεν παίρνουν μέτρα προστασίας για την ζωή των εργαζομένων.
Η συγκυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για το ότι οι επιθεωρήσεις εργασίας όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα, δεν κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους αλλά, με ενέργειες ή παραλείψεις τους, «βάζουν πλάτη» για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της εργοδοσίας τόσο σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας που δεν παίρνονται όσο και για τα εργατικά ατυχήματα-τραυματισμοί που γίνονται και δεν έρχονται στην επιφάνεια. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  • Τι μέτρα θα παρθούν για να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους; Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να στηριχθούν (οικονομικά κλπ.) οι οικογένειες του άτυχου εργάτη και των τραυματιών;
  • Τι μέτρα θα παρθούν ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να γίνουν τέτοια, ώστε να μη θρηνεί η εργατική τάξη νεκρούς και τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ