Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Επιτάχυνση έργων ΕΣΠΑ και πληρωμών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Επιτάχυνση έργων ΕΣΠΑ και πληρωμών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Την προσοχή των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ και των πληρωμών, επέστησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια έκτακτης σύγκλισης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, είναι μείζονος σημασίας η άμεση ολοκλήρωση των έργων αυτών, καθώς διαπιστώνονται κάποιες καθυστερήσεις, ενώ παρουσιάζονται και αποκλίσεις στις πληρωμές.
«Αν υπάρξουν περαιτέρω αποκλίσεις και καθυστερήσεις, δυστυχώς αυτό θα σημάνει αυτόματα και την απένταξη των έργων, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε. Θα πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς απορρόφησης των πόρων αυτών, καθώς βρισκόμαστε και τελούμε σε ένα δυσμενές περιβάλλον ως προς τη ρευστότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας προς τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη προσθέτοντας: «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μεγαλύτερη και  ταχύτερη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Θα πρέπει ναστηρίξουμε τη ρευστότητα στην αγορά καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και τις.......
κατάλληλες συνθήκες για να εξαλείψουμε και όλα τα αρνητικά επακόλουθα που φέρνει μαζί της, όπως είναι η ανεργία και ιδίως στους νέους».
Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Κατσιφάρας, ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες, τη μεγαλύτερη συμβολή τους, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και κατέληξε: «Βλέπουμε να γίνονται πολλά βήματα, τα οποία όμως ασφαλώς δεν αρκούν για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Το σημαντικότερο είναι πως έφθασε η στιγμή που θα πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία, να σταματήσουμε την ύφεση και να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ