Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συναντήσεις της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρίας Τριανταφύλλου στο Αγρίνιο.

25, Μαΐου, 2013
 Στην πόλη του Αγρινίου χθες η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  πραγματοποίησε με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης Αγρινίου συναντήσεις με συλλόγους και φορείς της πόλης.
Το πρωί της παρασκευής συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πολυτέκνων του νομού Αιτωλ/νιας όπου και συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύτεκνες οικογένειες ύστερα από την ψήφιση και εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμά είναι  η περιστολή των συντάξεων των πολύτεκνων μητέρων καθώς και η αντιμετώπιση των παιδιών σαν......
τεκμήριο διαβίωσης. Κοινή διαπίστωση ήταν το εχθρικό περιβάλλον που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι  της χώρας μας, ώστε να κάνουν οικογένεια. Δεν είναι μόνο η ανεργία που πρέπει να αντιμετωπίσουν  αλλά και η μη στήριξη της οικογένειας από το κράτος.    
Αργότερα, στις 2.00μμ στο χώρο της εφορίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου των  εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, καθώς και με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Έκδηλη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων ύστερα από την επαναφορά δημοσιευμάτων για επικείμενη απομάκρυνση της  Δ.Ο.Υ. από το Αγρίνιο πριν την νέα επίσκεψη της Τρόικα. Το Δ.Σ. των εργαζόμενων διαπιστώνει την ουσιαστική   έλλειψη οικονομικού οφέλους από τις ως τώρα συγχωνεύσεις για το δημόσιο τη στιγμή που οι πολίτες επιβαρύνονται με μεταφορικά έξοδα  και πρόσθετη ταλαιπωρία για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους. Τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού τη στιγμή που ο όγκος εργασίας αυξάνεται καθώς και η έλλειψη πόρων για κάλυψη βασικών αναγκών της υπηρεσίας όπως π.χ. μεταφορικά έξοδα για ελέγχους. Τέλος συμφωνήθηκε ότι στόχος όλων των εργαζόμενων και  των τοπικών κοινωνιών πρέπει να είναι ο αγώνας ενάντια στην διάλυση των δομών της χώρας όπως επιβάλλεται από την τρόικα και τα μοντέλα που προωθεί στη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας  συναντήθηκε με το Δ.Σ.  της Β΄ΕΛΜΕ σε συνέχεια συναντήσεων που είχε πραγματοποιήσει στο Μεσολόγγι με την Α΄ΕΛΜΕ. Σημαντικό μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και την κατάπτυστη, αντιδημοκρατική απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών, η οποία – σημειωτέον – δεν έχει αποσυρθεί παρά την ματαίωση της απεργίας. Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ο αγώνας και τα αιτήματά τους αφορούν στην αντίσταση στη διάλυση της εκπαίδευσης που προωθεί η Τρόικα και η κυβέρνηση στηριζόμενοι σε ψεύτικα επιχειρήματα: το κλείσιμο σχολείων, την αύξηση μαθητών ανά τάξη, την υποχρηματοδότηση σχολικών μονάδων. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι η φετινή χρονιά κλείνει με κενά 1200 ωρών στα σχολεία ευθύνης μόνο της Β’ ΕΛΜΕ, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά, περίπου 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν θα διοριστούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα και εξαναγκάζοντας τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε τεράστιες μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν τα κενά.
Έμφαση δόθηκε στο νέο πειθαρχικό κώδικα και το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας με βάση το οποίο δεκάδες αγωνιστές εκπαιδευτικοί εις βάρος των οποίων εκκρεμεί κατηγορία για συμμετοχή σε διαδηλώσεις, τέθηκαν ήδη σε αργία με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», και μάλιστα χωρίς οι δίκες να έχουν ολοκληρωθεί.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν και γενικότεροι προβληματισμοί για το ρόλο και τη μορφή των πανελληνίων εξετάσεων, τη γενικότερη απαξίωση που αυτές επιφέρουν στην υπόλοιπη σχολική δραστηριότητα, το ρόλο του εκπαιδευτικού γενικότερα στην κοινωνία και στο κίνημα, την ανάγκη ύπαρξης ενός πολιτικού κινήματος για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.
Το γραφείο τύπου.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ