Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κάλεσμα σε συζήτηση για την Υγεία στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας από τη Νίκη Φούντα

Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
30.5.2013 
Κάλεσμα σε συζήτηση για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
για την Υγεία στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Προς τους:
κ. Σαλμά, αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας

κ. Αντωνόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας
κ.κ. Δημάρχους Νομού Αιτωλοακαρνανίας
κ. Δημητρογιάννη, Διοικητή Νοσοκομείου Αγρινίου
κ. Πεφάνη,  υποδιοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου
κ.κ.  Διευθυντές Κέντρων Υγείας Αιτωλοακαρνανίας

Ιατρικό Σύλλογο
Φαρμακευτικό Σύλλογο
Δικηγορικό Σύλλογο
Εμποροβιομηχανικό  Σύλλογο Ι.Π.Μεσολογγίου
Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Συλλόγους  Εργαζομένων Νοσοκομείων
Εργατικό Κέντρο

Θέματα συζήτησης:

         Υποβάθμιση λειτουργίας Νοσοκομείου Μεσολογγίου
  •  ·        Λειτουργία νέου Νοσοκομείου Αγρινίου

Αξιοποίηση Εγκαταστάσεων Παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου

·        Έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και φαρμάκων σε κεντρικές και περιφερειακές μονάδες
  
Κε Υπουργέ Υγείας, 
Τα προβλήματα που καταγράφονται ανά την Επικράτεια στον τομέα της Υγείας είναι σε όλους μας δυστυχώς γνωστά. Σε περιόδους κρίσης, ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους , καθώς και ο κατάλληλος τρόπος ουσιαστικής συζήτησης κι επίλυσης των προβλημάτων, οφείλει να γίνει το ζητούμενο, ειδικά σε τόσο βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής του Τόπου.
Ο Νομός μας, ο μεγαλύτερος στην χώρα, διακρίνεται για την ανομοιογένειά του, τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των αστικών κέντρων, το κάκιστο οδικό δίκτυο, τις φτωχές υποδομές. Οφείλουμε, λοιπόν, να αντιπαλέψουμε  όλα τα παραπάνω, παρά την δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  για την Υγεία των πολιτών του Νομού, σε επίπεδο διακομματικό και διατομεακό. Γιατί η Υγεία είναι ζήτημα όλων μας και αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αποτελεί τον κοινό τόπο δράσης μας.

Σας καλούμε να μας δεχτείτε στο Υπουργείο για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα παραπάνω θέματα, τα οποία προτείνουμε να χωριστούν σε τρεις ενότητες: αρχικά η συζήτηση να γίνει για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου με τους αντίστοιχους φορείς, έπειτα για το Νοσοκομείο Αγρινίου και τέλος, για τον Νομό στο σύνολό του, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Φυσικά, αν κρίνετε πως την παραπάνω θεματολογία θα θέλατε να την διαχειριστούμε με διαφορετικό τρόπο, αναμένουμε ανάλογη πρότασή σας.
Ενδεικτικά καταθέτουμε την θέλησή μας, η εν λόγω συνάντηση και συζήτηση να γίνει την επόμενη Τετάρτη, σε ώρα που θα ορίσετε.
Με την επιστολή αυτή, κοινοποιούμε την πρωτοβουλία μας σε όσους θεωρούμε πως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τον Τομέα της Υγείας στον Νομό και τους οποίους και καλούμε να συνδράμουν ενεργά. Για τυχόν παραλείψεις μας στον κατάλογο των αποδεκτών, παρακαλείστε όπως κάνετε τις απαραίτητες συμπληρώσεις.
Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκρισή σας, αναμένουμε απάντησή σας και τον τελικό ορισμό της συνάντησης.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημοκρατικής Αριστεράς  

1 σχόλιο :

  1. Tο ενδιαφέροντης κ.Φούντα και οχι μόνο,το θεωρώ όψιμο,και κατόπιν εορτήςΤόσα χρόνια,που το νοσοκομείο Μεσολογγίου,δεν προσέφερε τις υπηρε σίες που έπρεπε,έίτε λόγω αδιαφορίας του κράτους είτε, που είναι και το κυριώτερο επειδή έτσι ήθελε το προσωπικό όλων των βαθμίδων,διότι έτσι τους βόλευε,που ήταν οι επικριτές;Όσο για το τι θα γίνει το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πολύ αργά το θυμηθήκατε.. Ας μας πεί πρώτα ο Δήμος Αγρινίου και η διοίκηση στη συνέχεια ,τι έγιναν τα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου, Αντωνοπούλειο,καταστήμαατα και άλλα ακίνητα και εδώ και αλλού,να αποδοθεί η αξία τους στο νοσοκομείο και απο εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά.Τόσα ενοίκια πληρώνει και ο Δήμος και το Κράτος.ΟΛόκληρο το κτίριο,μπορεί να στεγάσει ένα πληρες διοικητήριο,με το Δημαρχείο και όλες τις κρατικές υπηρεσίες της πόλης.Οι χώροι που υπάρχουν φθάνουν και περισσεύουν.Δεν χρειάζεται ούτε να πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια σε διάφορους υμέτερους,ούτε ναχτίσουν νέα Δημαρχεία και άλλα τέτοια.Ο μεγάλος Δήμος Αγρινίου,έχει αρκετά στην περιφέρεια ολοκαίνουρια και αχρησιμοποίητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ