Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αντιδρούν τα Ε.Κ. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας – Δωρίδας για τη κατάργηση της Επιθεώρηση Εργασία στη περιοχή

Εργατικό Κέντρο                   Εργατικό Κέντρο
Μεσολογγίου                    Ναυπακτίας – Δωρίδας          
Απαράδεκτη και ακραία αντεργατική η κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας στην περιοχή μας!  
Οι διοικήσεις των Ε.Κ. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας – Δωρίδας με αφορμή την σχεδιαζόμενη κατάργηση – συγχώνευση των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή μας, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και προφανώς κατ’ επιταγή και εντολή της Τρόικας έχουν να δηλώσουν τα εξής:

1) Θεωρούμε ότι με τον προωθούμενο απαράδεκτο σχεδιασμό επί της ουσίας οδηγούμαστε σε πλήρη κατάργηση οποιουδήποτε ελέγχου σε σχέση με την παραβίαση των ήδη ισοπεδωμένων – ελέω μνημονίων – εργασιών δικαιωμάτων καθώς και των κανόνων και μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
2) Εξωθούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Σ.Ε.Π.Ε. σε οικονομικό και οικογενειακό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να καλούνται να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις, είτε να διανύουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις, επωμιζόμενοι δυσβάσταχτο κόστος και ενδεχόμενη διαθεσιμότητα.
3) Μετατρέπονται οι εργαζόμενοι σε σάκο του μποξ και αφήνονται στο “έλεος” της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του τόπου. Δίνεται πλέον η “χαριστική βολή”.
4) Η ΓΣΕΕ να τοποθετηθεί άμεσα στην προωθούμενη κατάργηση και να αντιδράσει με κάθε τρόπο.
Με βάση τα παραπάνω οι διοικήσεις των Ε.Κ. Μεσολογγίου και Ναυπάκτου καλούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς:
α) Να αποσύρουν ΑΜΕΣΑ την προωθούμενη – μέσω του οργανογράμματος του Υπουργείου Εργασίας – απαράδεκτη και αντεργατική κατάργηση – συγχώνευση των Υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης στην περιοχή μας.
β) Να ενισχύσουν με το απαραίτητο προσωπικό και μέσα τις υπηρεσίες του Σ.Ε.Π.Ε., ώστε να υπάρξουν ουσιαστικοί έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους και να τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας.
γ) Να αντιδράσουν αποτελεσματικά οι τοπικοί φορείς για την συνεχιζόμενη αποψίλωση των δομών και υπηρεσιών στην περιοχή μας, καταγγέλλοντας αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και πολιτικές.
δ) Να αποτρέψουν την προωθούμενη πολιτική ιδιωτικοποίησης των ελέγχων, πράγμα που θα σημάνει πολύ απλά ότι οι ελεγχόμενοι (εργοδότες) θα γίνουν ελεγκτές του εαυτού τους!       
-       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
-   ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για την Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου                           του Ε.Κ. Ναυπακτίας – Δωρίδας
        Ο Πρόεδρος                                                   Ο Πρόεδρος
Θεοφιλάτος Γεράσιμος                                        Χάρος Μένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ