Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ανοχή έχει τελειώσει"


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ 
ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Σ.
Αθήνα, 24 Μαΐου 2013 
Σύντροφε Πρόεδρε, 
Σύντροφοι του Π.Σ., 
Για ποια πολιτική να μιλήσουμε και με ποια λογική;
Τα αποτελέσματα στην πολιτική τα παράγουν οι πολιτικές σας πράξεις, τα λόγια, οι αδυναμίες, η έλλειψη στρατηγικής, η έλλειψη ενότητας στους στόχους, ο πολιτικός σας δυϊσμός, που ενώ αποδέχεστε τη στρατηγική της.......
συντήρησης μιλάτε στο όνομα του προοδευτικού χώρου.
Τα αποτελέσματα τα παράγουν οι εντυπώσεις περί αλάνθαστων ηγετών, που ξέρουν τα πάντα και δεν ακούν κανέναν, οι φοβίες του προσωπικού κόστους, η ανασφάλεια για την προσωπική τους στρατηγική και για την καριέρα τους.
Η σημερινή κατάσταση της εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχεί κανέναν;
Κανείς δεν ντρέπεται για την κατάντια να αγωνιζόμαστε να κρατηθούμε εντός Βουλής;
Κανείς δεν ευθύνεται που ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ από το 44% κατρακύλησε στο 14% εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφήρμοσε κατά την διακυβέρνησή του μετά το 2009 ;

Κανείς δεν έχει ευθύνη για το ότι μέσα σε λίγους μήνες από τις τελευταίες εκλογές χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας δημοσκοπικά;
Κανείς δεν αναρωτιέται σοβαρά γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Μήπως πάλι φταίνε οι άλλοι;
Μήπως πάλι φταίνε τίποτα «αόρατες» σκοτεινές δυνάμεις που λειτουργούν στο παρασκήνιο και δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στο κόμμα;
Δεν φταίνε οι πολιτικές μας επιλογές;
Δεν φταίει δηλαδή ότι ταυτιστήκαμε στη συνείδηση του κόσμου σαν παρακολούθημα της δεξιάς;
Δεν φταίει δηλαδή ότι καταγραφήκαμε ως οι συνοδοιπόροι του Σαμαρά;
Οι προοδευτικοί δηλαδή που μίλησαν για αλλαγή της κοινωνίας και που μετατράπηκαν σε συμμάχους μιας Κυβέρνησης που χωρίς κανένα πρόβλημα ξαναδημιουργεί το πιο σκληρό και νεοφιλελεύθερο κράτος της Δεξιάς;
Παρακολουθούμε – ελέγχουμε και παρεμβαίνουμε διάβασα σε ένα κατευθυνόμενο ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ:
Τι παρακολουθείτε; Τι ελέγχετε; Που παρεμβαίνετε;
Πότε είχατε δίκιο : Όταν η συμμετοχή με μη πολιτικά στελέχη στην Κυβέρνηση ήταν η ενδεδειγμένη λύση ή τώρα που η συμμετοχή θέλετε να είναι με πολιτικά στελέχη;
Πότε είχατε δίκιο : Όταν λέγατε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει με την Ελλάδα, λες και τα κόμματα είναι ασανσέρ, που πατάς το κουμπί και ανεβαίνεις ή τώρα που αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη και αν δεχτούμε τις ενέσεις αισιοδοξίας το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αντίστροφη πορεία;
Πότε είχατε δίκιο: Όταν επίμονα λέγατε πως δεν θα θιγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ή τώρα που οδηγείτε κόσμο στις απολύσεις παίζοντας σε ένα άθλιο παιχνίδι προπαγάνδας περί επίορκων που θα τιμωρηθούν για να έρθουν τάχατε οι καλοί που θα προσφέρουν;
Πότε είχατε δίκιο: Όταν υπερασπιζόσασταν πολιτικές για τις οποίες σας λέγαμε ότι θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απαξίωση ή σήμερα που σκεφτικοί αναρωτιέστε αν πρέπει κάτι να αλλάξει;

Σύντροφε Πρόεδρε, σύντροφοι της ηγετικής ομάδας, μακάρι να διαψευδόμασταν. Μακάρι να βγαίναμε όσοι ασκούσαμε κριτική στην πολιτική σας πρόταση, ψεύτες. Μακάρι να μας λέγατε σήμερα ότι είχαμε άδικο. Αλλά για δείτε:
Όσα λόγια και αν πείτε, όσες λεκτικές υπερβάσεις και αν κάνετε, όσες ωραιοποιήσεις και αν ανακαλύψετε, το δεδομένο είναι ένα: Η καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ολοένα και πιο έντονη γιατί βρίσκεστε σε λάθος πολιτική κατεύθυνση. Γιατί οι επιλογές σας είναι ενάντια στη λογική του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είστε σε πλήρες αδιέξοδο. Γιατί αντί να ακούσετε, να ενώσετε, να συνδυάσετε, να συμφωνήσετε, κινηθήκατε με τη λογική του ενός και μοναδικού αλάθητου πολιτικού. Κινηθήκατε με βάση ένα δεξιόστροφο πολιτικό αλαλούμ χωρίς αρχή και τέλος. 
Απέφυγα όλο το τελευταίο διάστημα να μιλήσω:
Γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να διαλύσουν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ορισμένοι αριβίστες, για να παίξουν φτηνά παιχνίδια εντυπώσεων, προτίμησαν να διασύρουν επί εβδομάδες την ηθική μας, την ηθική οποιουδήποτε στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Οι διαρροές και η αντιμετώπιση του θέματος των οικονομικών απέδειξε ότι είστε δυστυχώς αδύναμοι και να διαχειριστείτε όχι μόνο αυτούς που αποφάσισαν να παίξουν με τις διαρροές αλλά και τη συνέχειά τους.
Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι καταντήσαμε, ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, να είναι ταυτισμένο με την απάτη και τη λαμογιά από τη μία και από την άλλη με τις συνεχείς παρακλήσεις προς τη ΔΗΜΑΡ, περί κοινής πορείας!
Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία πολιτική διαχείρισης για την επόμενη ημέρα των εξελίξεων, λέμε και ξελέμε, προτείνουμε και τα μαζεύουμε πίσω, μιλάμε για την Κεντροαριστερά την ίδια στιγμή που απλώνουμε το χέρι μας στην εγχώρια Κεντροδεξιά και εξυμνούμε «τις μεγάλες αλλαγές», που πραγματοποιεί στη χώρα.
Ή μήπως δεν το έχετε καταλάβει ότι Πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς και η Κυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά;
Απέφυγα να μιλήσω για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των πολιτικών μας προτάσεων.
Πού πήγε η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που με τόση θέρμη υποστηρίξατε;
Πού πήγε η μετεξέλιξη της Εθνικής Ομάδας Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού;
Πού πήγε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο; Εκτός και αν αυτό είναι το πούλημα των πάντων σε άλλους.
Πού πήγαν τα πακέτα κοινωνικής προστασίας, το πακέτο ανάπτυξης και ανάσχεσης της ύφεσης;
Εσείς δε λέγατε ότι «εάν δεν διαμορφωθεί το κοινωνικό και το αναπτυξιακό πακέτο ως αντίβαρο στο πακέτο των μέτρων, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή.» (ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (4-10-2012).
Και σήμερα που και τα μέτρα ήρθαν και ψηφίστηκαν με τις γνωστές διαδικασίες και που εφαρμόζονται και άλλα ακόμη σκληρότερα, τι κάνετε;
Θα μπορούσα να γράφω και να μιλάω για ώρες, αλλά δε νομίζω να μπορώ να αντέξω το βάρος της απογοήτευσης και της αδυναμίας να αντιληφθείτε ότι η κοινωνία μας κρίνει, ότι η κοινωνική βάση ή ότι απέμεινε από αυτή στο ΠΑΣΟΚ μας κρίνει, ότι τα μέλη και οι φίλοι μας κρίνουν και απορρίπτουν τις επιλογές σας.
Είστε λάθος. Πηγαίνετε σε ένα τραγικό αδιέξοδο το κόμμα και πρέπει να το καταλάβετε.
Εκτός και αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί άλλου σχηματισμού στις ερχόμενες εκλογές.
Οπότε μπορεί να υπάρχει μια λογική εξήγηση της αυτοκτονικής σας πολιτικής.
Αν συνεχίσετε με αυτές τις πολιτικές και πάτε με αυτές τις λογικές στις επόμενες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα μείνετε αξέχαστοι!
Το δίπολο θα καταπιεί και τις τελευταίες ελπίδες για πολιτική επιβίωση και μαζί τους θα εξαφανιστούν και οι ιδέες του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κινήματος στην Ευρώπη.
Αυτές που δεν απέτυχαν, αυτές που ακόμη και σήμερα παραμένουν ζωντανές και ικανές να σας δείξουν το δρόμο, αυτές που υπηρετήσαμε, αυτές που υπονομεύσατε με τις ερμαφρόδιτες πολιτικές σας επιλογές.
Αν συνεχίσετε συμπορευόμενοι με την Κυβέρνηση Σαμαρά, το μόνο που θα πετύχετε είναι η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ.
Δεν το βλέπετε;
Δεν σας πονάει;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι βουλιάζουμε στον ωκεανό της συντήρησης, γιατί μάθαμε να κολυμπάμε σε άλλα νερά;
Όταν οι λάθος πολιτικές παράγουν αυτά τα αποτελέσματα οφείλετε να τις αλλάξετε.
Όχι αύριο. Σήμερα. Χθες.
Αν επιμείνετε στα ίδια, αν επιμείνετε στα φραστικά πυροτεχνήματα, αν επιμείνετε να πηγαίνετε ολοένα και δεξιότερα, αν επιμένετε στην αναγκαιότητα συμπόρευσης με τη Δεξιά, αν επιμένετε να μην καταλαβαίνετε τα λάθη σας, αν επιμένετε να μην αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα στην κοινωνία, θα είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.
Ως εδώ όμως… Από εδώ και πέρα δεν θα σας επιτρέψουμε άλλο τον διασυρμό και τη συρρίκνωση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη σήμερα:
Από άλλη ηγετική ομάδα.
Από άλλη στρατηγική.
Από άλλη πολιτική πρόταση.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η χώρα και ο λαός μας.
Τα περιθώρια αντοχής έχουν τελειώσει.
Οι συναισθηματισμοί έχουν τελειώσει.
Η ανοχή έχει τελειώσει.
Είναι ώρα για αποφάσεις.
Αποφάσεις πολιτικές, συλλογικές και  προσωπικές για τον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ