Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Διορισμός; Όνειρο απατηλό.......

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
.. επέλεξες τον τομέα των σπουδών σου με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση σου ;  
ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ!!!!
..εργαζόσουν για χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος γυρίζοντας όλη την Ελλάδα ,με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριστείς;
ΔΕΝ ΕΥΤΥΧΗΣΕΣ !!!!
..ήσουν επιτυχών του ΑΣΕΠ ,είχες 24μηνο+ΑΣΕΠ, 30μηνο κι ότι άλλο προβλέπονταν και περιμένεις ότι η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή του διορισμού σου;
ΕΧΑΣΕΣ!!!
..πίστεψες ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εξαιρούνταν ,όπως ανακοινώθηκε, από τον όρο του μνημονίου για μια πρόσληψη κάθε πέντε αποχωρήσεις;
ΑΤΥΧΗΣΕΣ !!
   Για πρώτη φορά οι αριθμοί, αν συνδυαστούν με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011», αποτυπώνουν με τόσο εύγλωττο τρόπο την αλήθεια. 
Οι προσλήψεις θα είναι μειωμένες κατά 15 % τη φετινή χρονιά και θα ισχύει παντού ο κανόνας 1 προς 5 στη σχέση προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεων.
Σε απλά μαθηματικά ,αναμένονται να συνταξιοδοτηθούν 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι άρα με βάση τις αποχωρήσεις οι προσλήψεις ορίζονται σε 8.000 σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ ,στις οποίες  προσλήψεις όμως κατ΄απαίτηση της τρόικας, θα συνυπολογίζονται  κι οι μετατάξεις  του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που αφορούν περίπου 10.000 υπαλλήλους.     
 Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν τη μεγάλη ανατροπή που έγινε στο δημόσιο τομέα ,όπου μέσα σε δύο χρόνια χάθηκε το 45 % των θέσεων και σηματοδοτούν  ότι την επόμενη χρονιά δε θα γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση.
     Τα παραπάνω μπορούν να εκπλήσσουν μόνο όσους πίστευαν πως οι διορισμοί  εξαρτώνται από τις δεσμεύσεις του υπουργείου. Οι δικαιολογίες και τα ψέματα τελείωσαν και από εδώ και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των  πράξεών του.
    Πλέον δεν παλεύουμε μόνο για τους διορισμούς,  αλλά και για την αξιοπρέπεια μας  ως
  εκπαιδευτικοί μπροστά στην διαφαινόμενη κατάργηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και η ιστορία δεν ήταν ποτέ επιεικής με όσους δέχθηκαν να την ξεπουλήσουν έναντι  κομματικών  δεσμεύσεων και προσωπικών επιθυμιών.
   Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δε δόθηκε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ