Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στον αδελφοποιημένο από το 2009 Δήμο Lawrence του Κάνσας, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συνοδευόμενος από την Δήμητρα Πίτσικου, επίτιμο δημότη του Δήμου Lawrence, πραγματοποίησαν τις παρακάτω συναντήσεις:
Με τον Κυβερνήτη της πολιτείας του Κάνσας Sam Brownback και τους Γερουσιαστές TomHolland και Marci Francisco, στους οποίους απεύθυναν επίσημα πρόσκληση επίσκεψης στο Μεσολόγγι. Κατόπιν παρέμβασης τους, παρακολούθησαν τις διαδικασίες της.......
ειδικής κοινής Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής και της Γερουσίας, η οποία συζητούσε τη φορολογική πολιτική της πολιτείας.
Με το Δήμαρχο Michael Dever και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Lawrence, με τους οποίους συζήτησαν τα περεταίρω βήματα ενδυνάμωσης της αδελφοποίησης, ενώ τους απεύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση των «Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης», η οποία θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι τον προσεχή Οκτώβριο και η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή.Με την ελληνική ομογένεια της πολιτείας του Κάνσας και το πλέον δυναμικό και οργανωμένο κομμάτι αυτής, την ΑΧΕΠΑ. Συνομίλησαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον τωρινό Πρόεδρο Δημήτρη Σίσκο και τον επί δεκαετίας Πρόεδρο Ευθύμιο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος τον προσεχή μήνα θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου. Συζήτησαν θέματα τουριστικής προβολής, καθώς και προώθησης των τοπικών μας προϊόντων στη μεγάλη αγορά των Η.Π.Α. Επίσης το ΔΣ της ΑΧΕΠΑ του Κάνσας, ανέλαβε την προώθηση στο κεντρικό συμβούλιο της ΑΧΕΠΑ των Η.Π.Α, του αιτήματος υποστήριξης της προσπάθειας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την ένταξη του στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της πολιτείας του Κάνσας Burnadette Gray – Little, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 30.000 φοιτητές, καθώς και με τον Αντιπρύτανη του Ινδιάνικου Πανεπιστημίου του Κάνσας Stephen Prue, με τον οποίο συζήτησαν την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού προγράμματος, αντίστοιχου με αυτό που παρουσιάζεται κάθε δυο χρόνια στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων, με το σχολή Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Κάνσας.

Τέλος παραχώρησαν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Lawrence (εφημερίδα, τηλεοπτικό σταθμό).

Κλείνοντας τον κύκλο της επταήμερης επίσκεψης στο Δήμο Lawrence του Κάνσας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε:

«Οι αδελφοποιήσεις, ιδίως με τις πόλεις εκτός Ελλάδας, δημιουργούν υποχρεώσεις στις οποίες οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε και μάλιστα δίχως οικονομικό κόστος για το δήμο. Παρέχουν όμως ευκαιρίες και δυνατότητες ανάδειξης του δήμου μας, όταν οργανώνονται σωστά.

Μέσω της σχέσης μας με το Δήμο της Μόρφου συμμετέχουμε στο παγκόσμιο δίκτυο των «Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης», του οποίου η Γενική Συνέλευση θα γίνει σε λίγους μήνες στην πόλη μας. Μέσω της σχέσης μας με το Δήμο του Lawrence, γνωρίσαμε την ελληνική ομογένεια και ξεκινάμε τη σχέση μας με την ΑΧΕΠΑ στις Η.Π.Α. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, συστήνοντας άμεσα άτυπη επιτροπή αξιοποίησης των αδελφοποιήσεων στο δήμο μας, ενώ προχωράμε στην υποβολή πρότασης σε πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για σύμπραξη με αδελφοποιημένες πόλεις εντός και εκτός αυτής.

Η πόλη οικουμενικό σύμβολο της Ελευθερίας πρέπει να βρίσκεται και να προβάλλεται σε κάθε γωνία του κόσμου. Όσοι δεν το κατανοούν αυτό και θεωρούν πως κάνουμε ταξίδια αναψυχής, δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι σημαίνει Μεσολόγγι και ποια μηνύματα μπορεί να εκπέμψει στα πέρατα του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ