Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αλλαγές στην ανάδειξη των δημάρχων στις εκλογές εξετάζει η κυβέρνηση

Σε ταυτόχρονες κάλπες για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, φέρεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Αλλαγές στο νόμο για τις δημοτικές εκλογές σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν οι λεγόμενες υπερκομματικές υποψηφιότητες προς όφελος του μπλοκ της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να ανασχεθεί η.....δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξει σημαντική διαρροή ψήφων στην ακροδεξιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», στον πυρήνα του  σχεδίου βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο, μία για τον δήμαρχο και μία για τους συμβούλους. Αν και σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αυτό το σχέδιο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο υπάρχει και ένα σημαντικό μεοιονέκτημα:

Ο δήμαρχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «αντίπαλο» δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο δήμος να «παραλύσει» λόγω της έλλειχης συναίνεσης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης, φαίνεται ότι έχει προκριθεί το σενάριο της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών-περιφεριακών εκλόγων με τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ