Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

"Βόμβα" στις Πανελλαδικές: Το 4ο θέμα της Φυσικής είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα πριν 2 μήνες


Πανελλαδικές: Καταγγελία από μέλος της Ενωσης Φυσικών για το θέμα στη Φυσική

Είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα καθηγητών, που συνδιαχειρίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων
Σε μια καταγγελία - βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης. 
Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, που εξετάστηκε χθες, Τετάρτη, είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που
παρακολουθούν καθηγητές.
Την εν λόγω ιστοσελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων, όπως είπε ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Όπως τόνισε, το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.
Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής Κ. Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

Ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, διατύπωσε χθες η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. 

Σε ανακοίνωση της επιτροπής επίλυσης των θεμάτων, επισημαίνεται ότι τα θέματα της Φυσικής κάλυπταν σχεδόν το εύρος της εξεταστέας ύλης. Ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη διαβάθμιση, όπως τόνισαν οι φυσικοί.

TΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ