Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δέσμευσαν τη μισθοδοσία των εργαζομένων και προνοιακά επιδόματα στο δήμο Μεσολογγίου

Την υπόθεση της δέσμευσης των χρημάτων του δήμου Μεσολογγίου από τη μισθοδοσία και τα προνοιακά επιδόματα από 12 υπαλλήλους οι οποίοι διεκδίκησαν μέσω της δικαστικής οδού και κατάφεραν να βγει απόφαση υπέρ τους, συζήτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα το απόγευμα. 
Η απόφαση που δικαίωσε τους 12 υπαλλήλους (Δ.Δ. Αιτωλικού) βγήκε τον προηγούμενο μήνα και οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεση της μισθοδοσίας των συναδέλφων τους και των προνοιακών επιδομάτων. Το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται στο δήμο Μεσολογγίου δεν είναι μόνο αυτό της μισθοδοσίας αλλά και των......... προνοιακών επιδομάτων τα οποία έχουν κατατεθεί από το υπουργείο για να πληρωθούν την Παρασκευή. 
Οι 12 υπάλληλοι διεκδικούν το ποσό των 160 χιλ ευρώ και πλέον την Παρασκευή δεν θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα. Η πλειονότητα αυτών που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων είναι ΡΟΜΑ και στο παρελθόν στην υπηρεσία πρόνοιας στο Μεσολόγγι έχουν σημειωθεί επιθέσεις στους υπαλλήλους από ΡΟΜΑ επειδή δεν είχαν κατατεθεί τα επιδόματα στην τράπεζα από το υπουργείου. Στο μεταξύ κάποιοι υπάλληλοι του δήμου αύριο προτίθενται να παρουσιαστούν στο κ. Εισαγγελέα και να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα ενώ υποστηρίζουν ότι ο νόμος ορίζει ότι ουδείς δικαιούται να κατασχέσει προϊόν μισθοδοσίας και προνοιακών επιδομάτων.
Μαθαίνουμε ότι το σωματείο είναι διστακτικό να προχώρηση σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα. Ενώ ετοιμάζεται και σχετική επερώτηση στη βουλή, όπου θα ζητήσει η κατάργηση της δυνατότητας από κάθε τρίτο στο μπλοκάρισμα της μισθοδοσία των υπαλλήλων διότι παρόμοιο φαινόμενο έχουμε και στον Δήμο Τρικαίων (Τρικάλων) από κάποιον μελετητή.   

Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Σπανός ανέφερε ότι προτίθεται να δώσει τα ονόματα των υπαλλήλων που προχώρησαν σε κατάσχεση σε μισθούς και προνοιακά επιδόματα σε κάθε ενδιαφερόμενο για νόμιμη χρήση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου αποφάσισε ομόφωνα να πάρει τους λογαριασμούς από την Εθνική Τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και να τα μεταφέρει σε άλλες τράπεζες, ώστε να πληρωθεί η επιταγή που αναλογεί στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Μεσολογγίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Δήμου αρνήθηκαν την τμηματική καταβολή του ποσού, που δικαιούνται όπως συμφωνήθηκε να καταβάλετε στους υπόλοιπους συναδέλφους τους και επέλεξαν να βάλουν φραγή στη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων. Αυτό τώρα πως λέγετε; Αλληλεγγύη ή απληστία; 
Με πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ