Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΚΟΥ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟΥ


          Κύριε Γενικέ,
 Είναι γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο είναι και το 4ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας, είναι υποδοχέας ενός μεγάλου αριθμού πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, οι οποίες εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πρόκειται να αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
     Μπροστά όμως σε αυτή την πραγματικότητα το αεροδρόμιο του Ακτίου αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει δύο σημαντικά προβλήματα, τα οποία εάν δεν επιλυθούν τις αμέσως επόμενες μέρες κινδυνεύει να ακυρωθεί όλο το πρόγραμμα των πτήσεών του.
Ειδικότερα, το πρώτο πρόβλημα αναφέρεται στη μη αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και επισκευών, οι οποίες υλοποιούνται στον κεντρικό αεροδιάδρομο από την 131 Σμηναρχία  Μάχης.
 Αποτέλεσμα αυτής  της εξέλιξης είναι η εξυπηρέτηση μόνο μικρών αεροσκαφών από τον βοηθητικό αεροδιάδρομο και ως εκ τούτου να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης μεγάλων ή και μεσαίων επιβατικών αεροσκαφών, για τις ανάγκες των οποίων απαιτείται η λειτουργία του κεντρικού αεροδιαδρόμου.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την υποβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του αεροδρομίου από 9 σε 4 λόγω της μη έγκαιρης υπογραφής των συμβάσεων του πολιτικού προσωπικού, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα πυρασφάλειας του αεροδρομίου και το οποίο διαχειρίζεται  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η περαιτέρω λειτουργία του αεροδρομίου εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτές αντιδράσεις και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας.
Συνεκτιμώντας επίσης και  την άσχημη οικονομική συγκυρία της χώρας μας θεωρούμε ότι η μη άμεση επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, αφ’ ενός μεν θα ακυρώσει τη λειτουργία του αεροδρομίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφ’ ετέρου θα καταστήσει μη προσπελάσιμους όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ