Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έκλεισαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα που λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια!!!


Γράφει ο Λύκος

Σήμερα το πρωί ο/η εισαγγελέας Άρτας εισέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Ράδιο Άρτα, επέβαλλε το κλείσιμο του σταθμού και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού. Η δικαιολογία που υφάνθηκε σε δίωξη και ολοκληρωτικό κλείσιμο του σταθμού είναι ότι υπήρχε ανεξόφλητο χρέος του σταθμού προς την ΑΕΠΙ. Η ΑΕΠΙ είναι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνεται για λογαριασμό ορισμένων ελλήνων καλλιτεχνών να “προστατεύει” τα πνευματικά τους δικαιώματα και ουσιαστικά να απαγορεύει την ελεύθερη διακίνησή τους. Το χρέος του σταθμού προς την ιδιωτική εταιρεία ΑΕΠΙ χρησιμοποιήθηκε για να κλείσει ο σταθμός.
Ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και είναι ο πιο διαδεδομένος τόσο στην πόλη της Άρτας όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Έχει ανοιχτά τα μικρόφωνά του για ανθρώπους και φωνές που ανήκουν σε όλους(είτε καλώς είτε κακώς) τους πολιτικούς χώρους. Έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των τοπικών αρχών και εκεί οφείλει και το φασιστικό κλείσιμό του. Έχει αποκαλύψει σωρεία επεισοδίων της τοπικής διαφθοράς με πρόσωπα και μηχανισμούς που παίζουν κεντρικό ρόλο στην τοπική εξουσία.
Πριν λίγους μήνες ο σταθμός δέχθηκε εξώδικο από το Δήμαρχο Αρταίων με απειλές μυνήσεων ύστερα από ραδιοφωνικές εκπομπές που αποκάλυπταν τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθούσε να κατασκευάσει πάρκιγκ σε δημόσια πλατεία στην πόλη της Άρτας. Επίσης ο συγκεκριμένος σταθμός αποκάλυψε σε εκπομπές του, ύστερα απο καταγγελίες ακροατών και όχι μόνο, ύποπτες συναλλαγές του δημάρχου Άρτας Π. Οικονομίδη ο οποίος ως πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας(Αναγέννησης) εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες παικτών(μέχρι και στον Κούγια πούλησε παίκτη) όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν εμφανίζονται στα ταμεία της ομάδας τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των παικτών. Τέλος ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός είχε αποκαλύψει και καταθέσει και μηνύσεις κατά του νυν δημάρχου του ΠΑΣΟΚ(Π.Οικονομίδη) όταν ο τελευταίος έκαιγε σκουπίδια σε πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης , μία ενέργεια που κατατέθηκε και στο ευρωκοινοβούλιο από ευρωβουλευτές του ΣΥΝ. 
Η μήνυση που έγινε από ανθρώπους του σταθμού κατά του δημάρχου έχει μείνει με ευθύνη στα αζήτητα αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.Το κλείσιμο του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού έγινε με όρους “επταετίας” από νεοδιορισμένα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και αποτελεί πολιτική αντισυνταγματική δίωξη. Είναι εμφανής ο πολιτικός μηχανισμός που προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού χρησιμοποιώντας την πίεση που μπορεί να ασκήσει η εξουσία. 
Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού του Ράδιο Άρτα είναι ένα ακόμη επεισόδιο της τεράστιας θεσμικής διαφθοράς που κυριαρχεί σε υπηρεσίες και θεσμούς στην Άρτα και που ελέγχει και βιαιοπραγεί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας των πολιτών της και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ