Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχει απόφαση, φωνάζει η αντιπολίτευση στην ΤΕΔΚ !


                                                           Προς     : Υπουργό Εσωτερικών
                                                                       κ. Ραγκούση Ιωάννη

                                                 Κοινοποίηση  : Υφυπουργό Εσωτερικών
                                                                       κ. Ντόλιο Γεώργιο
                                                                       Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ
                                                                       κ. Στεφάνου Δημήτριο
                                                                       Πρόεδρο ΚΕΔΚΕ
                                                                       κ. Νικήτα Κακλαμάνη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι παραβιάσθηκε κάθε αρχή νομιμοποίησης της διαβούλευσης για τη Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση με την απόφαση του Προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Αιτ/νίας κ. Κοιμήση στην πρόσφατη συνεδρίασή της.

Αν και υπήρξε διαφορετική θέση των Δημάρχων για την κατάρτιση της τελικής θέσης της ΤΕΔΚ, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ προχώρησε σ
τη λήψη απόφασης με κριτήρια μικροπολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας, χωρίς  να λάβει υπόψει τις πραγματικές ανάγκες της Αιτωλ/νίας.
Η πρόταση που ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ότι ψηφίστηκε με πλειοψηφία, ουσιαστικά δεν απηχεί την πραγματικότητα εφόσον το κάθε μέλος του ΔΣ που φαίνεται ότι ψήφισε τη πρόταση ταυτόχρονα έθεσε ως προϋπόθεση τη δημιουργία ξεχωριστού Δήμου με επίκεντρο τον δικό του δήμο!
Επομένως ουσιαστικά δεν υπάρχει απόφαση, εφόσον δεν είναι δυνατόν να ψηφίζονται ταυτόχρονα δύο προτάσεις. Μία του Προέδρου της ΤΕΔΚ και μία τη δική του. Παράλληλα δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία να τεθεί προς ονομαστική ψήφιση πρώτα η αντιπρόταση της Αντιπολίτευσης και εν συνεχεία εκείνη του Πρόεδρου της ΤΕΔΚ. 

Στην αντίθετη κατεύθυνση, η πρόταση της Αντιπολίτευσης, αποτελεί την πλειοψηφούσα πρόταση, που προσδιορίζει τη δημιουργία τουλάχιστον 10 Δήμων από 29 υπαρχόντων και η οποία έλαβε 6 ψήφους σε σύνολο 15, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και σκόπιμες παρεμβάσεις.    

Θεωρώντας ότι ο στόχος της διαβούλευσης ήταν και παραμένει η ορθή καταγραφή των προβλημάτων και αναγκών για τη συγκρότηση μιας ουσιαστικής πρότασης εν όψει της Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αποπειράθηκε να λάβει απόφαση και να την παρουσιάσει ως πλειοψηφούσα της ΤΕΔΚ Ν. Αιτ/νίας κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.

Με εκτίμηση

Η Αντιπολίτευση της ΤΕΔΚ Ν. Αιτ/νίας


ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ