Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μαζικοί – Ενωτικοί αγώνες μέχρι τη νίκη 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας που έχουν κατακτηθεί μέσα από μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων, με θυσίες και αίμα όπως η κοινωνική ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, βρίσκονται στο σφαγείο της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά μας οδηγούμαστε ως νέες Ιφιγένειες σε θυσία για την διατήρηση και αύξηση των κερδών των κερδοσκόπων, των επιχειρήσεων και των αγορών. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία σε οπισθοδρόμηση, την κοινωνία σε απελπισία. Η ανεργία θα σπάσει το όριο του 1.000.000 ανέργων και η φτώχεια θα εξαπλωθεί σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Συνάδελφοι-ισσες,
Η Πρωτομαγιά του 2010 είναι μια ευκαιρία να δράσουμε όλοι μαζί, συνδικάτα, νεολαία, μετανάστες/τριες, άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι, για να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα. Πρέπει να δείξουμε στους σημερινούς αντιπάλους μας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κεκτημένα αλλά ούτε και να γυρίσουμε πίσω σε ένα καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Στην σημερινή συγκυρία πρέπει να ξεπεράσουμε τις συμβιβαστικές λογικές των συνδικαλιστικών ηγεσιών καθώς και τις πολιτικές περιχαράκωσης. Έχουμε ανάγκη τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, την συγκρότηση ανοικτών επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, κατοικίας και σπουδών.
Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να αναζητήσουμε έναν κοινό βηματισμό που μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη.

Όλοι στην ενωτική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου
το Σάββατο 1η Μάη στις 10:30 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ