Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ


Η ματαίωση πτήσεων στους διεθνείς αερολιμένες δυσχεραίνει και την επιστροφή στην Ελλάδα ορισμένων σχολείων, που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Σκωτία, Ισπανία, Πολωνία και  Φινλανδία.
Το Υπουργείο Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, για την αποστολή οδηγίας στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Σε όλες τις περιπτώσεις – εκτός από δύο – έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από  τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τα  ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου η επιστροφή να γίνει είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.
Στο Βερολίνο  θα διανυκτερεύσουν, απόψε, 17 σπουδαστές από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, που δεν κατέστη δυνατόν να αναχωρήσουν σήμερα αεροπορικώς για Αθήνα. Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα στις αεροπορικές συγκοινωνίες αναμένεται να επιστρέψουν οδικώς. 
Στο Ελσίνκι βρίσκονται, επίσης, 3 εκπαιδευτικοί και 2 μαθητές από το 33ο Γυμνάσιο Αθηνών,  των οποίων η σημερινή πτήση ματαιώθηκε και βρίσκονται σε λίστα αναμονής. 
Δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου:
Οι μαθητές μας γυρίζουν ομαλά με πούλμαν. Έχουμε συνομιλήσει με όλες τις πρεσβείες και ήδη έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους. Κανένας κίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει. Πάντως τα πράγματα βαίνουν ομαλώς μέχρι στιγμής.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ