Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ

        
O Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας καταδικάζει απερίφραστα  τη δολοφονική επίθεση ενάντια στο συνάδελφο Σαράφογλου Γεώργιο, Αντιπρόεδρο  του Συλλόγου μας και διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς.  Το έγκλημα του συναδέρφου ήταν, ότι και με δικές του ενέργειες ,στο σχολείο του κατασκευάστηκαν τρεις νέες αίθουσες, ενώ υπάρχει και προγραμματισμός  για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
              Οι αλλαγές αυτές προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών του σχολείου, εξόργισαν τον Α.Μ, κάτοικο του χωριού, ο οποίος θεωρούσε τσιφλίκι του τις εγκαταστάσεις  του σχολείου, αντίθετα με ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία για την παραχώρηση των σχολικών χώρων, διοργανώνοντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τα καλοκαίρια.
Ο Α.Μ τη Δευτέρα 19 Απριλίου εισήλθε στο σχολείο μπροστά στα μάτια των  έκπληκτων μαθητών και των συναδέρφων κι αφού πρώτα εξύβρισε το συνάδερφο ,του επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές πετώντας του μάλιστα και γυάλινο σταχτοδοχείο στο κεφάλι. Αιμόφυρτος και λιπόθυμος ο συνάδερφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο ΑΜ συνελήφθη.

           Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων της περιοχής μας να συνεδριάσουν και να εκδώσουν αποφάσεις συμπαράστασης προς το συνάδερφο, αναλογιζόμενοι ότι αυτή η τραμπούκικη  επίθεση θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς.      


 Απαιτούμε από τους Δήμους να μην ξαναδιαθέσουν τους χώρους των σχολείων για άλλες δραστηριότητες πέραν αυτών που διοργανώνονται από τους εμπλεκόμενους με το σχολείο φορείς π.χ Συλλόγους Γονέων ,κι αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία.    


Ζητάμε από την Ομοσπονδία να τοποθετηθεί επί του θέματος.
    

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ