Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Νόμιμη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεστιέων για τον «Καλλικράτη» ζητάει το 1/3 των δημοτικών συμβούλων


Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεστιέων ζητάει το 1/3 (σύμφωνα με το άρθρο 95 του κώδικα Ν.3463/2006) των δημοτικών συμβούλων του ανωτέρου δήμου για το ζήτημα του «Καλλικράτη» σχετικά με την πρόσφατη απόφασή τους (19-4-10) με ψήφους 8 υπέρ και 6 κατά όσον αφορά την πρόταση του Δημάρχου για δήμο Τριχωνίδας κάνοντας επίκληση στην αίτησή τους (αρ. πρωτ. 30/23-4-10) των νεότερων στοιχείων, όπως:
α) Ότι η πρόσκληση σύγκλισης του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα  το πρωί 10.30 έγινε με πρόχειρο τρόπο διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν την Κυριακή το βράδυ τηλεφωνικά για την επομένη ημέρα.
β) Δεν ενημερώθηκαν οι δημότες και οι φορείς και για το λόγο αυτό δεν παραβρέθηκαν σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για το δήμο και τη περιοχή γενικότερα.
γ) Ο κ. Δήμαρχος Θεστιέων αφού γνώριζε τη  συνεδρίαση της ΤΕΔΚ τη Δευτέρα το μεσημέρι για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» στο νομό για ποιό λόγω επέλεξε την τελευταία στιγμή να κάνει Δ.Σ. ρωτούν δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες Θεστιέων.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας οφείλουμε να πούμε ότι από το δημοτικό συμβούλιο απουσίαζαν λόγω εργασίας δυο δημοτικοί σύμβουλοι που τώρα υπογράφουν την αίτηση σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου και είχαν στείλει επιστολές, όπου ανέφεραν τους λόγους της απουσίας τους. 
 Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με των Κώδικα αν το δημοτικό συμβούλιο δεν συνεδριάσει το αργότερο έξι (6) ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.
 Είναι επίσης γνωστό ότι η αντιπολίτευση στη ΤΕΔΚΝΑ φωνάζει για τη μη απόφαση του συμβουλίου της ενώ το έγγραφο που έστειλε ο κύριος Κοιμήσης ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ στον κ. Ραγκούση παραχαράσσει τα όσο ειπώθηκαν στη συνεδρίασή της αλλά αποτυπώνει με «δόλιο» τρόπο τον ευφάνταστο δήμο Τριχωνίδας αφού ο συντάκτης ή οι συντάκτες του στο επίμαχο σημείο με διφορούμενο τρόπο δεν ομιλούν για διευρυμένο δήμο Αγρινίου (Παραβόλα - Θεστιέων) δικαιώνοντας έτσι τη μετέωρη απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας του Δήμου Θεστιέων για την οποία ουσιαστικά δεν ρωτήθηκε κανένας δημότης παρά μόνο δυο τρείς συνυποψήφιοι του κ. Τραπεζιώτη.

Στο έγγραφο της ΤΕΔΚ ΝΑ δεν αναφέρεται καν η απόφαση του Δήμου Παραβόλας που ζητάει την συνένωσή του με το Αγρινίου. Μήπως, ρωτάμε εμείς γιατί δεν βρέθηκε ακόμη κάποιος «βιώσιμος» τρόπος να παρακαμφθεί η Παραβόλα ώστε να διέρχονται οι Καινουργιώτες, Παναιτωλιώτες και Αβωρανίτες προς το Θέρμο για τις καθημερινές τους συναλλαγές με τις κατά τα άλλα «άρτιες» υπηρεσίες που θα.. φτιάξουν οι ονειροπόλοι του δήμου Τριχωνίδας κάτι που δεν θα μπορούν οι υπάρχουσες του Αγρινίου να πράξουν;
 
Ενώ στη σύσκεψη της ΤΕΔΚ στο Αγρινίου οι Δήμαρχοι Αρακύνθου και Μακρυνείας δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν μια παρατριχώνια συνένωση παρά μόνο έναν ενιαίο Δήμο Μακρυνείας, άρα ως τι η επίκληση των υπόλοιπων δήμων της περιοχής για δήμο Τριχωνίδας;   
 Ακούσαμε και το άλλο το κουφό αυτές τις ημέρες από τους πρεσβευτές της οικολογίας και της «βιώσιμης» ανάπτυξης στη περιοχή : Να ονομαστεί «Δήμος Τριχωνίδας με έδρα το Αγρίνιο γιατί λέει στην Ευρώπη μόνο την Τριχωνίδα γνωρίζουν και όχι το Αγρίνιο!» Αν είναι έτσι γιατί ρε.. λεβεντόπαιδα η Ευρώπη που γνωρίζει την περιοχή της Τριχωνίδας καθώς και η πολιτεία δεν διέθεσαν από τα τρία (3) ΚΠΣ ούτε ένα (1) €uro για τις απαραίτητες υποδομές ή ακόμα και για τον καθαρισμό της Λίμνης; Εκτός και αν δόθηκαν και πήγαν σε άλλες λίμνες !   
 Δημοτικός σύμβουλος έλεγε «ας μας πουν ένα έργο ανάπλασης, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος της λεκάνης και του μετωπικού συμπλέγματος της Τριχωνίδας που να συνδέεται με μια προοπτική ενιαίας χρήσης και ήπιων δράσεων στο τοπίο με το ανάλογο κοινωνικό αντιστάθμισμα»;
Και συνέχισε «ας μας αναφέρουν μια προσπάθειά τους για την ύπαρξη διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος με τους παρατριχώνιους δήμους ή και με τον Δήμο Αγρινίου»; 

Δημότης Καινουρίου έλεγε «αλήθεια ο Δήμαρχος Θεστιέων δεν είναι διευθύνον σύμβουλος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε. με «γνωριμίες» στας Ευρώπας!… ας μας αναφέρει ένα πρόγραμμα που έφερε για την Τριχωνίδα εκτός του ξενώνα στο «Βλοχό». Για την λεγόμενη αποχέτευση των 800.000 Ευρώ ας μην αναφερθούν διότι αυτά τα κλαίει ο “ΘΗΣΕΑΣ”!»  
 Μην μας πουν επίσης για τα 600.000 Ευρώ που πέταξαν μέσα στη λίμνη και τα 80.000 για το κυκλοφοριακό πάρκο στο Καινούργιο που το έπνιξαν τα γαϊδουράγκαθα και είναι κλειδωμένα από την πρώτη στιγμή που πετάχτηκαν τα χρήματα αυτά μας ενημερώνει επαγγελματίας από το Καινούργιο. 
 Για καταστροφή του αντλιοστασίου Παναιτωλίου και του αύλακα της λίμνης για να στεγαστεί το μεταμοντέρνο και αμφίβιο ΚΕΠΕΤΡΙ των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (Life 400 εκ €uro) χωρίς κανέναν ουσιαστικό και λειτουργικό σκοπό, ξεκομμένο από το δημόσιο εκπαιδευτικό δίκτυο αφού στη περιοχή λειτουργεί επιτυχώς το ΚΠΕ  Θέρμου του υπουργείου παιδείας  μιλούν κάτοικοι από το Παναιτώλιο.            

Τέλος μάθαμε ότι ο κ. Δήμαρχος Θεστιέων μαζί με τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Παναιτωλίου έφυγαν σήμερα για Αθήνα μάλλον για  «διαβούλευση» με τους διάφορους παράγοντες.  Επιμένουν κάποιοι σε μια πρόταση που δεν γίνεται αποδεκτή από την τοπική κοινωνία και χωρίς να έχουν καταλάβει ταυτόχρονα ότι είναι μόνοι τους πολιτικά με μοναδικό υποστηρικτή τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ.
 Που είναι οι Λαικές Συνελεύσεις Δημοψηφικού χαρακτήρα κύριε Κοιμήση; Γιατί αναλάβατε «εργολαβικά» την αποσάθρωση της υπαίθρου;  Τι κέρδος έχετε; Γιατί αγνοείται την πρόταση του κ. Νομάρχη (που γνωρίζει λίγο καλύτερα τα πράγματα), όπου μιλάει για 10 δήμους ενώ εσείς μεταφέρεται στον κ. Ραγκούση παραχαραγμένη την βούληση της Αιτωλ/νίας, όπως με το τελευταίο έγγραφό σας. Γιατί;   
 Το ρεπορτάζ  λέει ότι με τους δύο της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλ/νίας τα έχει σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ για το «μπάχαλο» του «Καλλικράτη» στο νομό. Ακούγονται ακόμα φωνές διαμαρτυρίας από παντού, όπως Στράτου, Ινάχου, Μακρυνεία, Αιτωλικό ενώ στο Αγρίνιο έχουν γίνει κόκκινο πανί για τα προσωπικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της πόλης δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός και αποχωρεί απο τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚΝΑ.

  



ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ