Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Κέντρο λόγου & τέχνης Μεσολογγίου "ΔΙΕΞΟΔΟΣ"





«ΑΛΑΤΙ - Ο λευκός θησαυρός». Παράταση του ωραρίου λειτουργίας
Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχή ροή επισκεπτών απ΄όλη τη χώρα συνεχίζεται για δεύτερο μήνα και με προγραμματισμένη διάρκεια έως 16 Μαίου η έκθεση "ΑΛΑΤΙ - Ο λευκός θησαυρός" που πραγματοποιείται στους χώρους του Μουσείου και της Πινακοθήκης της "Διεξόδου" , στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2010 της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.


Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον και η αδυναμία εξυπηρέτησης των οργανωμένων ομάδων επισκεπτών , ιδιαίτερα δε των σχολείων που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση για εκπαιδευτική ξενάγηση, ανάγκασε τους υπευθύνους της "Διεξόδου" να αποφασίσουν την παράταση της λειτουργίας της  σε καθημερινή βάση για ολόκληρη την εβδομάδα.  Έτσι η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη τις πρωινές ώρες (10.30 π.μ. έως 1 μ.μ)  και  από Τετάρτη έως και Κυριακή ( 10.30 το πρωί  έως 1  το μεσημέρι και    7 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ) με ελεύθερη είσοδο.

Ιδιαίτερη παράκληση προς τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των οργανωμένων μαθητικών ομάδων πριν από κάθε επίσκεψη να επικοινωνούν με την γραμματεία της "Διεξόδου" (26310 51260) για τον καθορισμό του ραντεβού.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη   της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας Μεσολογγίου  καθώς και των εταιρειών "ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ" ,  "Βιομηχανία Άλατος Δαδακαρίδη" Α.Ε και "SALT-SUGAR-SPICES".

Στα πλαίσια της υποστήριξης αυτής η "Βιομηχανία Δαδακαρίδη" δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης με ζωντανό, φωτογραφικό και έντυπο υλικό να δουν όλες τις πρωτογενείς μορφές άλατος που υπάρχουν στον κόσμο, τα στάδια επεξεργασίας του, τα προϊόντα μιας βιομηχανίας άλατος καθώς και τις εφαρμογές τους. Η "SALT-SUGAR-SPICES" δίνει μια γαστρονομική διάσταση στην έκθεση προβάλλοντας ποικιλίες άλατος απ' όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία, αλλά και μια μεγάλη ομάδα αρωματικών αλατιών καθώς και καλλυντικά ή διακοσμητικά με βάση το αλάτι, ενώ η εταιρεία "ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ" που δραστηριοποιείται στο χώρο από  το 1856 με το διεθνούς φήμης «βασιλικό» της έδεσμα, τη γνωστή από τα χρόνια των Φαραώ γαστρονομική λιχουδιά αλλά και πρόσφατα με την «τραγουδισμένη» από τον Παλαμά, Μεσολογγίτικη «αφρίνα», δίνει μια άλλη νότα στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.



ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ