Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Βελτιώσεις εθνικού οδικού δικτύου Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Μύτικα.    
 Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης έλαβε απαντήσεις σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε καταθέσει πρόσφατα. Η πρώτη απάντηση προήλθε από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και αφορούσε την βελτίωση της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής: «Από το Υπουργείο υπογράφηκε σύμβαση στις 28.12.2009 και βρίσκεται σε εξέλιξη το συγχρηματοδοτούμενο έργο «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα» προϋπολογισμού 26.000.000€. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον Άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, που προέκυψαν από εκπόνηση σχετικής μελέτης και με βάση τα στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν σε είκοσι (20) διαφορετικές θέσεις κατά μήκος του εν λόγω οδικού άξονα.»
Επιπλέον η απάντηση δίνει πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες της Δ/νσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέροντας ότι: «η ΔΕΣΕ έχει συντάξει το πρόγραμμα συντήρησης του Εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της, για το 2010 και αναμένει την έγκριση του για την εκτέλεση των σχετικών έργων και αναμένει την έγκριση του για την εκτέλεση των σχετικών έργων συντήρησης ασφαλτοταπήτων, τεχνικών, σήμανσης, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Ήδη από 23.3.2010 η ΔΕΣΕ/ΠΔΕ ξεκίνησε την αποκατάσταση των πιο επικίνδυνων τμημάτων της Εθνικής οδού εκτός της πόλης της Αμφιλοχίας με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Μύτικα.

 Η δεύτερη απάντηση αφορούσε ερώτηση του Βουλευτή με την οποία ζητούσε να προχωρήσει άμεσα η Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας δίνει θετική προοπτική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: « για την αποτελεσματικότερη εποπτεία και τον συντονισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, εξετάζεται η σκοπιμότητα ίδρυσης και λειτουργίας Λιμενικού Σταθμού στο Μύτικα.»

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ