Σάββατο 17 Απριλίου 2010

«Η ανακοίνωση της επιτροπής Δημοτών Θεστιέων Παραβόλας τάραξε τα λιμνάζοντα Ύδατα»


Φουλ των αντιδράσεων στην Παραβόλα
κάνουν λόγω για παρασκηνιακές διεργασίες
 

«Βράζουν» οι δήμοι Θεστιέων και Παραβόλας εν μέσω διεργασιών για το χωροταξικό του Καλλικράτη. 
 Η τύχη των δύο αυτών δήμων αποτελεί βασική εστία αντιπαράθεσης, διεργασιών και παρασκηνίων ενόψει της κατάρτισης του τελικού χάρτη. Σ
τη χθεσινή σύσκεψη στο Παπαστράτειο Μέγαρο έντονη διαφωνία κατέγραψε ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλης Καπέρδας ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Απόστολο Κοιμήση του είπε πως«ελπίζω να μην συμμετέχετε σε κρυφές συσκέψεις». Αργότερα ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Παραβόλας Β. Γιαννακάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ καταγγέλοντας μεταξύ άλλων  πως συμμετείχε   σε συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους της Παραβόλας.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ αρνήθηκε ότι μετείχε σε κρυφές διεργασίες και στον Β. Γιαννακά απάντησε πως η συνάντηση αυτή ήταν μία από τις συνηθισμένες που γίνονται. Να σημειωθεί παράλληλα πως ο δήμαρχος Παραβόλας άφησε αιχμές   για όσους επιχειρούν να κλείσουν το χωροταξικό με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν ονομάτισε όμως κανέναν αν και ο δήμαρχος Θεστιέων Δ.Τραπεζιώτης που πήρε στη συνέχεια το λόγο ξεκίνησε λέγοντας «πως αντιπαρέρχομαι τις εκφράσεις που αγγίζουν τα όρια της προσβολής του δημάρχου Παραβόλας».

Να σημειωθεί παράλληλα πως ενοχλημένος αποχώρησε από τη σύσκεψη και ο δήμαρχος Μακρυνείας Βασίλης Καρακώστας καθώς δεν του δόθηκε ο λόγος με το αιτιολογικό πως η Μακρυνεία μετείχε στη σύσκεψη του Μεσολογγίου. Από εκείνη όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Τελευταία εξέλιξη η παρέμβαση πολιτών των δήμων Θεστιέων και Παραβόλας που με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι δήμοι Παραβόλας και Θεστιέων ανήκουν στο Αγρίνιο Τριχωνίδας». 

 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ