Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» ΤΗΣ Ε.Ε. & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.



Γράφει ο Γιάννης Μακρίδης

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού «στήριξης» Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Ήδη, οι βασικές διατάξεις του ν/σχ για το ασφαλιστικό που είδαν τη δημοσιότητα, καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα απόρων. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μοχλούς την εισοδηματική και φορολογική πολιτική. Για τους  λόγους  αυτούς  συνεχίζονται οι κοινές συσκέψεις για το συντονισμό των σωματείων.
Tο ελληνικό κράτος έχει μπει κάτω από την εποπτεία της Kεντρικής Eυρωπαϊκής Tράπεζας και του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου και ξαναζεί μια εξευτελιστική περίοδο. Με την πολιτική  του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης καλούνται και πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα σπασμένα για μια κρίση που δεν δημιούργησαν αυτοί. Η συνεχής λήψη περιοριστικών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων, θα κάνουν αβάσταχτη τη ζωή τους, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν νέα κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες. Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση αναμένεται τελικά να κερδίσουν και από τη διαχείρισή της!

Είναι ανάγκη λοιπόν να «χτιστή» ένα μέτωπο που θα συσπειρώσει και θα χειραφετήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην αναγκαιότητα της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκή πολιτική του ξεθεμελιώματος των κατακτήσεων ενός αιώνα των εργαζομένων!                         


Βασικό στόχος να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας  κυβέρνησης - Ε.Ε. – ΔΝΤ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ