Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Ερώτηση για την πολύμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων του προσωπικού που εργάζεται στις δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ

29 Μαρτίου 2016
Ερώτηση για  την πολύμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων  του προσωπικού που εργάζεται στις δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ
Ερώτηση, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Μαρία Τριανταφύλλου , Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Θελερίτη σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του....
προσωπικού, που εργάζεται στις δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ.
Οι βουλευτές επισημαίνουν την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εκταμίευσης των πόρων χρηματοδότησης για να υπάρξει απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των δομών.
Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:
 Η πολύμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ), δυσχεραίνει την  ομαλή λειτουργία των δομών.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2.9 του άρθρου 2 της απ’ αρίθ. 2100/16-07-2015 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τους φορείς/δομές, οι πληρωμές προς τους Αναδόχους θα πραγματοποιούνται σε τέσσερις (4) δόσεις, ως εξής:
Α. Η πρώτη δόση ύψους 30% επί του ετήσιου προϋπολογισμού της Σύμβασης καταβάλλεται μετά την πιστοποίηση του 30% του φυσικού αντικειμένου.
Β. Η δεύτερη δόση ύψους 30% επί του ετήσιου προϋπολογισμού της Σύμβασης καταβάλλεται μετά την πιστοποίηση του 60% του φυσικού αντικειμένου .
Γ. Η τρίτη δόση ύψους 30% επί του ετήσιου προϋπολογισμού της Σύμβασης καταβάλλεται μετά την πιστοποίηση του 90% του φυσικού αντικειμένου .
Δ. Η τέταρτη δόση ύψους 10% επί του ετήσιου προϋπολογισμού της Σύμβασης καταβάλλεται μετά την λήξη του σχολικού έτους και την πιστοποίηση του συνόλου του υλοποιημένος φυσικού αντικειμένου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο σχολικό έτος, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οικείας υπογραφείσας σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Το πρόγραμμα έχει φθάσει σχεδόν στο μέσον της διαδρομής του, για την περίοδο 2015-2016, η χρηματοδότηση συνεχίζει να καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες/νοι να παραμένουν απλήρωτες/τοι εδώ και μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο την απρόσκοπτη και ομαλή συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων και των δομών.
Τέτοιου είδους καθυστερήσεις, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των εργαζομένων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι εργαζόμενες/νοι δείχνουν έμπρακτα την κατανόηση της περιόδου, που διανύουμε και σέβονται με την υπευθυνότητά τους , τα παιδιά, που υποδέχονται στις παραπάνω δομές .
Επειδή, οι πολίτες της χώρας λόγω οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα προβλήματα
Επειδή, υπάρχει κίνδυνος να υποβαθμισθούν οι υπηρεσίες και τα αγαθά που προσφέρονται στα παιδιά από τις δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ
Επειδή ,  η ομαλή λειτουργία των παραπάνω δομών απαιτεί  την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης 
Ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί:
1.         Ποιες είναι οι ενέργειες του υπουργείου για την επίσπευση των διαδικασιών εκταμίευσης των πόρων χρηματοδότησης, ώστε να απομακρυνθούν τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στην ομαλή λειτουργία των δομών λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό των Δομών;
2.         Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων, από εδώ και στο εξής;
     Οι  ερωτώντες βουλευτές
     Τριανταφύλλου Μαρία
        Βαρεμένος Γιώργος
           Θελερίτη Μαρία

Το γραφείο τύπου. 
Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266      
          mtriantaf67@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ