Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑΣ
Της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
ΠΡΟΣ
    1.  ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  2.   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ»
Πριν πολύ καιρό, έγκαιρα είχαμε επισημάνει ως παράταξη, με ανακοίνωση και..
υπόμνημα προς στον Δήμο Αγρίνιου, την εγκατάλειψη του πάρκου. Συγκεκριμένα επισημάναμε τους κινδύνους που διατρέχει η περιουσία του Δήμου και ζητούσαμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Πλην όμως, η αδιαφορία τού Δήμου οδήγησε στην απώλεια δύο προτομών της οικογένειας Παπαστράτου, στη σημαντική φθορά του δημοτικού αναψυκτηρίου και στην πλήρη εγκατάλειψη της φυτικής βλάστησης.  
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χάθηκαν και οι λαξευμένες πέτρες που ο εργολάβος είχε μαζέψει σε σωρό μπροστά στην εκκλησία του πάρκου. Σε ερωτήσεις της επιτροπής κατοίκων για την αναζωογόνηση του πάρκου για τις πέτρες που χάθηκαν η απάντηση των αρμοδίων και της Δημοτικής Αρχής ήταν «δεν ξέρουμε ,θα το ερευνήσουμε και θα απαντήσουμε». Μετά από αρκετό διάστημα κοινοποιήθηκε στην παράταξή μας  ανώνυμη επιστολή με καταγγελία που αναφέρει ότι υπάλληλος του Δήμου έχει σε περιφραγμένο οικόπεδό του τις λαξευμένες πέτρες Η ίδια επιστολή στάλθηκε και σε μέλος της προαναφερόμενης επιτροπής κατοίκων.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία που κάναμε, διαπιστώσαμε πραγματικά ότι οι πέτρες απ' τις λιθόκτιστες αναβαθμίδες του πάρκου βρίσκονται σε δύο σωρούς μέσα σε περιφραγμένη ιδιοκτησία (ιδιωτικός χώρος)  στα όρια των κοινοτήτων Παναιτωλίου και Καινουργίου. Ανάμεσα στις λαξευμένες πέτρες είναι και τα τσιμεντένια τελειώματα που ήταν στις αναβαθμίδες του πάρκου. Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκονται οι πέτρες, είναι πριν φτάσουμε στο Καινούργιο, όπως κατευθυνόμαστε από Παναιτώλιο, στη διώρυγα (γεφυράκι) στρίβουμε αριστερά, στα είκοσι μέτρα στο δεξί μας χέρι.
                ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ
                ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Αγρινίου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα και να στείλει άμεσα, πριν οι πέτρες του πάρκου εξαφανιστούν, υπαλλήλους του Δήμου προκειμένου να βεβαιώσουν το γεγονός ότι οι πέτρες του πάρκου βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο και να ερευνήσει ποιος μετέφερε τις πέτρες στο χώρο αυτό, σε ποιον ανήκει ο ιδιωτικός χώρος και αν εμπλέκονται στην υπόθεση υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου.
                ΚΑΛΟΥΜΕ το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Αγρινίου να προβεί σε επιτόπια αυτοψία, να καταγράψει το γεγονός μεταφοράς και ύπαρξης μέχρι και σήμερα των πετρών του πάρκου σε ιδιωτικό χώρο και σε περαιτέρω έρευνα για το αν οι πέτρες αυτές αφαιρέθηκαν παράνομα από την κατοχή του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό την ιδιοποίησή τους, διότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο η πράξη αυτή συνιστά κλοπή που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό  στο οποίο απεικονίζονται οι πέτρες και η ακριβής θέση του οικοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ