Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Τι αλλάζει από το Σεπτέμβριο στις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία



Δεν θα χρειάζονται πιστοποιητικό γέννησης οι μαθητές που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία από το ερχόμενο σχολικό έτος. Κι αυτό γιατί εδώ και τέσσερις ημέρες συνδέθηκε το υπουργείο Παιδείας με το Εθνικό Δημοτολόγιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ότι «φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν 600.000 έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία. Αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες θα γλιτώσει το Δημόσιο, πόση γραφειοκρατία και πόση ταλαιπωρία.
Αυτό είναι ένα δείγμα όταν λέμε για την Διαλειτουργικότητα Βάσεων Δεδομένων. Φανταστείτε ότι κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που.... έχει γίνει στο Δημόσιο. Πρόκειται για πραγματική μεταρρύθμιση. Θα αποσυνδέσει την σχέση του πολίτη με το Κράτος, με τον δημόσιο υπάλληλο. Θα είναι όλα πληροφορία, δεν θα είναι έγχαρτα. Κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, φανταστείτε τι σημαίνει αυτό και σε κόστος χαρτιού, σε εργατοώρες, σε ταλαιπωρία και, πολλές φορές, σε «γρηγορόσημο», γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.
Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι «αυτό που δεν έγινε 15 χρόνια – και κρατήστε το αυτό που σας λέω – θα γίνει μέσα στο 2016. Στο τέλος του 2016 θα λειτουργούν οι μεγαλύτερες βάσεις του Δημοσίου. Το Δημόσιο έχει 280 μικρές και μεγάλες βάσεις δεδομένων. Μόλις γίνει αυτή η προσπάθεια, θα έχει στηθεί ήδη το σύστημα και πολύ εύκολα, μέρα με τη μέρα, θα «κρεμάμε» μέσα στο σύστημα και άλλη μια βάση δεδομένων, όπως λένε οι ειδικοί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ