Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πάσχετε από διαβήτη; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος του φαγητού

Τα φαγητά που προορίζονται για τους διαβητικούς πρέπει να είναι μαγειρεμένα με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να αποφεύγονται οι παρενέργειες.

Στο πλαίσιο έρευνας, αμερικανοί επιστήμονες χώρισαν ένα μεγάλο αριθμό διαβητικών σε δύο ομάδες και τους υπέβαλαν σε κοινό διαιτολόγιο. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι τα άτομα της...
πρώτης ομάδας μαγείρευαν με κανονικούς ρυθμούς, ενώ εκείνα της δεύτερης προετοίμαζαν αργά το φαγητό τους, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη τοξικών ουσιών, γνωστών ως «τελικών προϊόντων της γλυκονοζυλίωσης (AGEs)».

Τα εν λόγω παράγωγα προκύπτουν από την ταυτόχρονη ζέση των σακχάρων, πρωτεϊνών και λιπών που περιέχονται στις τροφές.


Όταν οι ερευνητές σύγκριναν τα δείγματα αίματος που παρέλαβαν από τους συμμετέχοντες μετά το πέρας της μελέτης, διαπίστωσαν ότι τα άτομα της πρώτης ομάδας είχαν υψηλά επίπεδα των τοξικών ουσιών AGEs σε σχέση με τα άτομα της δεύτερης ομάδας. Επιπλέον, διέθεταν αυξημένα επίπεδα μιας ουσίας, η οποία ευθύνεται για την εκδήλωση φλεγμονής στα τοιχώματα των αγγείων.
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το αργό βράσιμο των φαγητών που προορίζονται για τους διαβητικούς μπορεί να τους προφυλάξει από την εκδήλωση σοβαρών αγγειακών παθήσεων.
Αντίθετα, η προετοιμασία των φαγητών σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει τα επίπεδα ανάπτυξης τοξικών ουσιών, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον οργανισμό όσων πάσχουν από διαβήτη.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ